Het Tergooi Ziekenhuis en Siemens Healthineers gaan een technologisch partnership aan rondom een nieuw ziekenhuis in Hilversum. De twee partijen starten daarvoor een lange termijn MES-partnerschap (Managed Equipment Service) dat voorziet in beschikbaarstelling, vervanging en onderhoud van medische apparatuur. Hierdoor zijn patiënten van het Tergooi de komende 15 jaar verzekerd van hoogwaardige beeldvormende apparatuur voor diagnostiek en behandeling rondom cardiologie, radiologie en nucleaire geneeskunde. Daartoe behoren onder andere CT- en MRI-scanners.

 

Nieuwbouw in Hilversum
Het Tergooi gaat de bouw van het nieuwe ziekenhuis in Hilversum dit jaar nog uitvoeren. De overeenkomst biedt het Tergooi de ruimte en flexibiliteit om zich blijvend aan te passen aan de ontwikkelingen in de toekomst. Siemens Healthineers stelt tevens haar kennis ter beschikking bij de inrichting van het nieuwe ziekenhuis en verzorgt trainingen en opleiding van klinisch personeel om met de apparatuur te kunnen werken.

 

Hans den Hollander, voorzitter Raad van Bestuur van Tergooi: “Het Tergooi wil haar patiënten voorzien van de beste zorg. In een sector die continu verandert, kunnen wij daarom niet stil blijven staan. Daarom zetten wij voortdurend belangrijke stappen richting de toekomst. Daar is het partnership met Siemens Healthineers een goed voorbeeld van. Siemens draagt zorg voor advies, installatie én onderhoud van medische apparatuur. Mede dankzij de expertise en strategische inzichten van Siemens, kunnen wij onze patiënten nu en straks goede en adequate blijven bieden.”

 

Kees Smaling, algemeen directeur bij Siemens Healthineers: “De druk op Nederlandse zorgaanbieders neemt in rap tempo toe. Budgetten worden steeds kleiner, terwijl de verwachting van patiënten groter wordt. Investeren in nieuwe technologie en faciliteiten is dé manier om patiëntencomfort, veiligheid en de kwaliteit van zorg te verbeteren. Met dit project leveren we samen met Tergooi een mooie bijdrage aan een goede gezondheidszorg in de regio Hilversum voor nu en in de toekomst. We zijn trots dat we met Tergooi op deze manier kunnen samenwerken.”

Bron: Siemens Healthineers

Foto: Magnetom Vida van Siemens