voeding - bedpatiënt et ziekenhuismaaltijd
Loving Affectionate Senior Couple In Hospital Room As Male Patient Has Lunch

Ondanks ambitieuze intenties in Green Deals Zorg en akkoorden verloopt de voedseltransitie langzaam, met de bekende gevolgen voor gezondheid en duurzaamheid. Het huidige systeem is hardnekkig; wat is de reden hierachter en kan dit worden doorbroken?

Op 7 juni a.s. gaan vernieuwende zorgbestuurders, patiënt/cliënt vertegenwoordigers en zorgspecialisten tijdens een ‘toekomstproef’ diner met elkaar in gesprek over de uitvoering van de Green Deal Duurzame zorg, pijler Gezonde en Duurzame voeding. Verschillende sprekers, waaronder Caring Doctors, Intrakoop, NewForesight en Groene Zorg Alliantie, vertellen over het inzicht dat hen ertoe heeft gebracht om hiermee aan de slag te gaan binnen de zorg.

De bijeenkomst gaat in op de volgende vragen:

  • Waarom moet de zorg het voortouw moet nemen bij het verduurzamen van voeding?
  • Hoe zoekt de landbouw zijn nieuwe normaal?
  • Waarom is een sectorstrategie noodzakelijk?

De ToekomstProeverij geeft duidelijkheid over wat er van zorgorganisaties op dit thema wordt verwacht in de komende jaren.

Over ToekomstProef

Met ToekomstProef is een kennis- en expertiseplatform opgericht met de ambitie om de duurzaamheidstransitie op het thema voeding in de zorg actief aan te jagen. Binnen deze strategie wordt met concrete richtlijnen gewerkt aan de Green Deal uitvoeringsplannen die de branches en stelselpartijen uitgewerkt hebben.

Deze smakelijke avond wordt georganiseerd in een samenwerking met Van Gelder Groente & Fruit die het duurzame diner verzorgt.