Tork, een merk van Essity, lanceert op 5 mei, Wereld Handhygiëne Dag, de COVID-19 toolkit voor de gezondheidszorg om zorgmedewerkers te steunen in de strijd

tegen het coronavirus. De online toolkit bevat praktische informatie met handige tips voor handhygiëne, oppervlaktereiniging en de juiste hygiënische werkmethoden om het besmettingsrisico te verlagen.

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft 2020 uitgeroepen tot het “Jaar van de Verpleegkundige en Verloskundige”. Dit jaar is het ook 200 jaar geleden dat een van de grondleggers van de moderne verpleging, Florence Nightingale, werd geboren, die in het oorlogsziekenhuis waar ze werkte methoden voor het wassen van de handen introduceerde, waardoor het aantal infecties afnam. Anno nu is handhygiëne nog steeds cruciaal tegen de verspreiding van virussen. Goede handhygiënetechnieken worden beschouwd als een van de belangrijkste methoden om te voorkomen dat meer mensen ziek worden.

In de toolkit kunnen zorgprofessionals, schoonmakers, EVS-medewerkers, productiemedewerkers, supermarktpersoneel, voedselleveranciers en apotheekmedewerkers een training vinden in de juiste handwas- en handreinigingsprocedure, evenals downloadbare instructieposters. Voor een meer praktijkgerichte aanpak biedt de Tork VR Clean Hands training app voor iedereen een opfriscursus. Informatie over het gebruik van deze gratis app is te vinden in de toolkit. De nieuwe toolkit is vanaf 5 mei gratis beschikbaar en is voor iedereen toegankelijk op tork.nl/veiligaanhetwerk.

 

Doris Berens-Bredahl, Regional Segment Manager Health Care zei: “Volgens de WHO zijn schone handen de sleutel voor professionals in de gezondheidszorg om de verspreiding van ziekten en infecties te stoppen, wat betekent dat schone handen echt het verschil maken. Als blijk van waardering hebben we de Veilig aan het Werk: COVID-19 Healthcare Toolkit gelanceerd. We willen zorgprofessionals ondersteunen in deze uiterst uitdagende tijden”.