Overname van Secuvita; beeld zorg op afstand in thuissituatie

Tunstall, leverancier van internationale diensten en technologie voor de telezorg- en gezondheidssector, heeft de overname van Secuvita aangekondigd. Secuvita is aanbieder van technologische zorgoplossingen in Nederland.

De wereldwijde coronapandemie is een versneller van de inzet van digitale zorg- en gezondheidsoplossingen. De overname van Secuvita door Tunstall is onderdeel van de weloverwogen strategie om een stevige positie in te nemen in deze ‘revolutie’ van digitale zorg en zorg op afstand. De overname maakt het mogelijk baanbrekende oplossingen voor de gezondheidszorg aan te bieden in heel Nederland. Daarmee komt de samenwerking ten goede aan de 70.000 huidige Secuvita gebruikers.

Brug naar de markt

Managing Director Mark van der Pluym van Tunstall Nederland toont zich verheugd over de overname van Secuvita. “Het is een sterk bedrijf, met vergelijkbare waarden als Tunstall. Daarbij denk ik aan goede samenwerking met onze klanten, hoge mate van verantwoordelijkheid en de wil om steeds te vernieuwen en servicegericht te werken. Deze overname biedt ook een uitstekende gelegenheid voor Tunstall Nederland om het nieuwe Tunstall Cognitive Care® -programma te lanceren. Hiermee kunnen we een brug slaan naar de markt. Door middel van dit programma zetten we een stap in de richting van een verhoogd niveau van ‘proactieve zorg’. Daarbij gebruik je gegevens uit meerdere bronnen, die je integreert en analyseert via unieke algoritmen. Zorgprofessionals kunnen zo gedragsveranderingen van de eindgebruiker monitoren.”

Ook directeur Patrick Gaasbeek van Secuvita is positief: “We zijn verheugd over de aansluiting bij Tunstall. Door het geboden volume en de uitbereidingsmogelijkheden in dienstverlening en specialistische oplossingen bieden ons kansen. We kunnen zo nog beter aansluiten bij de behoefte van zorgaanbieders, haar medewerkers en haar cliënten.”

Monitoringstechnologie

Tunstall integreert slimme technologie met monitoring – en ondersteuningsdiensten. Dat vergroot de   onafhankelijkheid en de vrijheid van zorgkeuze voor de hulpbehoevende of chronisch zieke eindgebruiker. Met goede monitoring kunnen mensen langer zelfstandig blijven wonen en daalt de consumptie van sociale en medische zorg. Tunstall ontwerpt, produceert en verkoopt monitoring-systemen, sensoren en software in zes regio’s: Groot-Brittanië en Ierland, Scandinavië, Spanje, Frankrijk en Benelux, DACHME en Australazië.

In de afgelopen jaren is Tunstall aanzienlijk gegroeid. Het bedrijf evolueerde van een hardwareleverancier naar een leverancier van digitale gezondheids- en zorgoplossingen. In deze tijd heeft het bedrijf het aantal gebruikers bijna verdubbeld, en zijn aanwezigheid in veel landen van Europa uitgebreid. Tunstall healthcare is nu actief in 22 landen wereldwijd en ondersteunt meer dan 5 miljoen eindgebruikers met haar technologie en dienstverlening. In Nederland werkt Tunstall samen met sociale zorgverleners, zorginstellingen, woningbouwverenigingen en mantelzorgorganisaties.