Unit4 heeft een nieuwe General Manager Healthcare. Olav van de Reijken startte vorige maand en zit vol plannen voor de toekomst. Voorheen was hij commercieel directeur bij Axians, waar hij dertien jaar werkte. Van de Reijken: “Mijn nieuwe functie richt zich volledig op het healthcare segment. Ik vind het heel interessant om daarin te werken en dat is dan ook een van de redenen voor mij om over te stappen.”

Van de Reijken ziet uitdagingen en kansen in zijn nieuwe rol. “De sector is voor ons een groeimarkt, zeker als je kijkt naar de toekomst, maar er spelen ook een aantal ingewikkelde kwesties. Op het gebied van wetgeving bijvoorbeeld. En er moet steeds meer voor steeds minder geld. Terwijl zorgverleners hun tijd aan het bed zouden moeten besteden en niet aan administratieve handelingen. Unit4 Cura kan daar een belangrijke rol bij spelen.”

Nieuwe functionaliteiten
Op korte termijn wil Van de Reijken zorgen voor stabiliteit binnen zijn afdeling. “Daarom is mijn rol ook weer in het leven geroepen”, vertelt hij. “De komende tijd besteed ik dan ook aan het bouwen van een goed team. Ook wil ik nieuwe functionaliteiten aan Unit4 Cura toevoegen vanuit R&D, waar ik ook voor verantwoordelijk ben.”

Wat verder in de toekomst wil Van de Reijken de producten van Unit4 Cura breder inzetten. “Bijvoorbeeld in de eerstelijnszorg. En buiten Nederland. Bovendien wil ik kijken of we ook de financiële producten van Unit4 in de zorg kunnen implementeren. Financiële modellen in de zorg zijn gecompliceerd. Het komt niet meer uit één potje. Daar komt nog bij dat mensen langer thuis blijven wonen en de zorg steeds complexer wordt. Terwijl het leveren van goede zorg voor elke organisatie prioriteit nummer één is.”

Van de Reijken heeft het duidelijk voor ogen:

  • op korte termijn stabilisatie van Unit4 Healthcare;
  • op middellange termijn kijken naar aanpalende segmenten in de zorg;
  • op lange termijn kijken naar internationalisatie.

Groei
Om al die plannen kracht bij te zetten, vergroot Unit4 de ontwikkelcapaciteit voor Unit4 Cura. “Innovaties voeren we sneller door. We willen groeien”, aldus de enthousiaste nieuwe general manager Healthcare. Hij kijkt erg uit naar de komende tijd. “Voor mij persoonlijk betekent het ook groei”, vertelt hij. “Ik ben in deze rol niet alleen verantwoordelijk voor sales, maar ook voor R&D, professional services en customer support. Daarmee kan ik, samen met mijn team, het verschil maken voor Unit4 Cura en dus voor onze klanten.”

Bron: Lewis PR