United Care  gaat 180 tot 200 plafondtilliften voor de nieuwbouw van het Zaans Medisch Centrum (ZMC) in Zaandam leveren en monteren. ,,Orders van deze omvang zijn buitengewoon in onze branche’’, vertelt key-accountmanager Martijn Meeuwissen van United Care.
Meeuwissen is zeer ingenomen met het binnenhalen van deze order: ,,We hebben hier met het hele team hard voor gewerkt. Hierbij waren drie partijen betrokken: naast United Care en het ZMC ook hoofdaannemer BAM.’’ Het binnenhalen van deze order heeft volgens Meeuwissen te maken met een ‘uitstekende prijs-kwaliteitverhouding’ en positieve informatie die de aanvragers genereerden uit referentiecases en (markt)onderzoek.
Dat een ziekenhuis een dermate groot aantal plafondtilliften plaatst, is zeker niet alledaags. Het ZMC investeert hiermee in optimalisatie van de arbeidsomstandigheden voor de verpleegkundige medewerkers en daarmee in Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO).
De order heeft positieve effecten voor de werkgelegenheid bij United Care. In de productie en montage biedt dit gedurende enkele maanden werk voor minimaal vier mensen. De levering en montage van de rails en plafondtilliftsystemen begint na de bouwvak.
Unieke positie
United Care is uniek als enig Nederlands producent van transferhulpmiddelen – voor onder meer zorg- en welzijnsorganisaties. Het bedrijf produceert, verkoopt, onderhoudt en repareert onder meer tilliften, opstahulpen, bedhulpen, plafondliften, tilbanden en douche-toiletstoelen. De eigen, innovatieve afdeling productontwikkeling anticipeert sterk op concrete behoeften van cliënten in de zorg. United Care onderscheidt zich verder met een eigen service- en onderhoudsafdeling voor alle merken en types transferhulpmiddelen. Daarnaast traint United Care verplegenden, verzorgenden en ergocoaches in het ARBO-verantwoord omgaan met transferhulpmiddelen.