Vervolgafspraken in het ziekenhuis kosten vaak onnodig veel tijd voor de patiënt. Obesitas Centrum Máxima van Máxima Medisch Centrum is daarom gestart met webcamconsulten. Een face-to-face gesprek met de arts, maar dan via smartphone of tablet. Dit biedt grote voordelen, met name voor de vele patiënten buiten de regio die behandeld worden in Obesitas Centrum Máxima.
Met het webcamconsult bouwt MMC toekomstgericht aan virtuele zorg. Bariatrisch chirurg Wouter Leclercq is enthousiast over deze ontwikkeling: “Na een aantal testgesprekken heb ik al verschillende patiënten gesproken via een webcamconsult. En met groot succes; iedereen was erg tevreden.” Ook zorgverzekeraars zijn overtuigd van de voordelen. De vervanging van een fysiek herhaalconsult door een digitaal consult wordt volledig vergoed.
Servicegericht
Webcamconsulten zijn geschikt voor vervolgconsulten waarbij geen lichamelijk onderzoek nodig is. Denk bijvoorbeeld aan medicatiebegeleiding, uitslagen bespreken, vragen stellen over de diagnose of behandeling en controle. Zo bespaart de patiënt heel wat tijd en moeite. Vrij nemen op het werk of opvang regelen voor de kinderen is niet nodig en parkeren is geen probleem. Het webcamconsult is een grote stap in de dienstverlening aan de patiënt. “Patiënten van Obesitas Centrum Maxima moeten geregeld terugkomen naar het ziekenhuis. Zij worden intensief door ons begeleid in het behandeltraject, zowel voor als na de operatie”, aldus Leclercq. Eerder werden al mogelijkheden als een telefonisch consult en direct contact via een online coachingsprogramma aangeboden. Hier wordt het webcamconsult nu aan toegevoegd. “Het persoonlijk contact via beeld maakt het eenvoudiger om met de patiënten te communiceren. Bovendien hoeven zij nu niet op en neer voor een korte controleafspraak.”
Webconsult bij orthopedie
Ook kinderorthopeed Florens van Douveren is aan de slag gegaan met het webcamconsult: “Ons verzorgingsgebied is enorm gegroeid, doordat er in Nederland maar weinig kinderorthopeden zijn. Als een patiënt ver weg woont, is terugkomen voor een vervolgafspraak erg omslachtig. Daarom is het webcamconsult ideaal voor ons.” Eerder vonden deze consulten al wel eens telefonisch plaats, maar beeld voegt veel toe. “Het maakt het persoonlijker, geïnteresseerder, je kunt gegevens laten zien en de wond in beeld brengen. Mijn jonge patiënten zijn erg enthousiast: ze vinden het ‘supervet’, ‘chill’ en ‘cool’.”
Verbinding maken
Na het inloggen via een speciale app is de patiënt slechts een kwartier aan het consult kwijt. De applicatie stuurt een afspraakmail naar de patiënt met daarin een link waarmee eenmalig ingelogd kan worden. Daarnaast is de verbinding streng beveiligd. Al met al is webcamconsult een groot succes. Van Douveren: “In de toekomst hopen we dat ook huisartsen in kunnen bellen op het webcamspreekuur. Hiermee kunnen we de afstand tussen huisartsen en ziekenhuizen verkleinen, de relatie versterken en kennis delen.” Verschillende andere medisch specialisten in MMC zijn ook enthousiast over het webcamconsult. Naar verwachting wordt de dienst, die bijdraagt aan het innovatieve karakter van MMC, binnenkort dan ook verder uitgerold.