Cofely heeft de opdracht  voor de  revitalisering en uitbreiding van de energiecentrale van het  Universitair Medisch Centrum Maastricht gegund gekregen.


De Energiecentrale van het Universitair Medisch Centrum Maastricht is van cruciaal belang voor de energievoorziening van haar primair zorgproces, deze dient altijd gewaarborgd en operationeel te zijn. Een innovatief asset management platform wordt ingezet om de effectiviteit van de centrale te verhogen. Daarnaast is Cofely ook het onderhoud en beheer van alle gebouwgebonden elektrotechnische en werktuigbouwkundige installaties gegund, dit voor een periode van zeven jaar inclusief drie optiejaren.

Innovatief asset management platform
Cofely focust erop dat het azM onder alle omstandigheden kan beschikken over de energievoorziening die nodig is voor een ongestoord zorgproces. Cofely ’s toegevoegde waarde ligt in de procesmatige en industriële aanpak. Met behulp van een integratieplatform wordt real time alle asset informatie met elkaar verbonden en omgezet naar een dashboard met stuurinformatie. Hierdoor is er meer zicht op de Total Cost of Ownership waardoor men sneller kan bijsturen. De effectiviteit wordt hiermee verhoogd en dit zorgt voor kostenverlaging.

Revitalisering en uitbreiding
Ook is Cofely verantwoordelijk voor alle elektrotechnische en werktuigbouwkundige werkzaamheden met betrekking tot de revitalisering van de energiecentrale. Het energieafname patroon van het Universitair Medisch Centrum Maastricht is gewijzigd en de energiecentrale zelf zal ook een upgrade ondergaan. De uitbreiding en upgrade zijn essentieel voor de realisatie van het nieuwe OK complex van 20.000 m². De werkzaamheden zullen grotendeels in 2015 uitgevoerd worden.

Lange relatie
Buiten het reguliere onderhoud heeft Cofely sinds 1987 heel wat renovatie en herinrichtingsprojecten uitgevoerd voor het azM.  Zoals voor de nieuwe intensive care afdeling voor kinderen, de nieuwe keuken en het restaurant, de apotheek maar ook voor de herinrichting van diverse verpleeg- en care afdelingen en onderzoek- en behandelruimten als de laboratoria. Ruud Vleugels, Commercieel Directeur Cofely Zuidoost: “We zijn erg blij met onze langdurige relatie met het Universitair Medisch Centrum Maastricht. Onze kennis op gebied van asset management en duurzaamheid blijven we graag inzetten zodat we het Universitair Medisch Centrum Maastricht op de beste manier blijven ontzorgen”.