Het Vaatcentrum van het Maasstad Ziekenhuis is onlangs tijdens de Medtronic Vasculaire Themadag uitgeroepen tot “Endovasculair team 2015”.

Een afvaardiging van het Vaatcentrum nam het op tegen teams uit het hele land en kon de vragen van de kennisquiz het beste beantwoorden. Tijdens de finale wonnen zij van de winnaar uit 2013, de Reinier de Graaf Groep.

Carolien Smit – coördinator Angiografie – en haar twee collega’s Nicolien van Herk en Ellen Kerskes – vakspecialisten Vaatchirurgie – zijn trots op de overwinning. “De kennisvragen gingen onder andere over anatomie, pathologie, instelkunde en producten. Dat wij als team het beste uit de bus komen in een wedstrijd waar vrijwel alle gerenommeerde centra in Nederland vertegenwoordigd zijn, geeft aan dat het Vaatcentrum op het gebied van deskundigheid en ambitie erg goed scoort. Daar zijn we met het hele team uiteraard erg trots op”, aldus Carolien.

Vaatcentrum
Het Vaatcentrum is een samenwerking tussen de afdelingen Vaatchirurgie en Interventieradiologie van het Maasstad Ziekenhuis. Binnen het Vaatcentrum werken artsen en verpleegkundig specialisten van verschillende specialismen nauw samen bij de behandeling van vaataandoeningen. Naast Vaatchirurgie en Interventieradiologie zijn ook Interne Geneeskunde en Neurologie nauw betrokken. Door de intensieve samenwerking tussen de verschillende afdelingen kan er optimale kwalitatief hoogwaardige zorg geleverd worden aan patiënten.
Vasculaire themadag
De vasculaire themadag van Medtronic wordt één keer per twee jaar georganiseerd. De dag heeft als doel ervaringen uitwisselen en trainen op het vlak van endovasculaire interventies (behandelen van vaataandoeningen). Om op die manier deskundigheid uit te breiden en de zorg voor patiënten te verbeteren. Er worden presentaties gehouden en er vinden workshops plaats om innovaties en nieuwe technieken te bespreken en te oefenen. Alle vaatchirurgen, thoraxchirurgen, radiologen, radiodiagnostisch laboranten en operatie-assistenten werkzaam in Nederlandse ziekenhuizen zijn voor de themadag uitgenodigd.
Foto: Ellen Kerskes, Nicolien van Herk en Carolien Smit vieren overwinning
Bron: Maasstad Ziekenhuis