Tamara van Ark - portretfoto
© ANP

Tamara van Ark is om gezondheidsredenen teruggetreden als minister van Medische Zorg. Minister Hugo de Jonge en staatssecretaris Paul Blokhuis van Volksgezondheid nemen haar taken over, meldt de Rijksvoorlichtingsdienst. Van Ark was eerder staatssecretaris van Sociale Zaken. Ze werd vorig jaar minister voor Medische Zorg nadat Bruno Bruins die functie had opgegeven wegens oververmoeidheid.

Van Ark nam deze zomer zelf zes weken rust, omdat ze nekklachten had. ,,De afgelopen weken heb ik stappen gezet om te herstellen van aanhoudende nekklachten. Helaas is er nog geen sprake van herstel op het niveau dat ik weer aan de slag kan. Dit werk, zowel in het kabinet als de Kamer, vraagt 100 procent en vaak meer en dat lukt nu niet. Ik weet ook niet wanneer dat wel zo is. Daarom heb ik besloten terug te treden”, laat ze in een verklaring weten.

Ook geen kamerzetel

Van Ark was de nummer twee op de kandidatenlijst van de VVD, de grootste partij in de Tweede Kamer. Ze Zij zou dus, nu zij het kabinet verlaat, aanspraak kunnen maken op een kamerzetel, maar daar zal zij geen gebruik van maken.