Vanaf 1 april 2021 start Raymond van Oosterhout als lid van de Raad van Bestuur van het Elkerliek ziekenhuis. Samen met de huidige voorzitter, Eveline de Bont, vormt hij het collegiaal bestuur. Het taakaccent van Van Oosterhout zal liggen op onder meer bedrijfsvoering en financiën.

Van Oosterhout is al veertien jaar werkzaam in de zorgsector en als bestuurder, directeur of manager verantwoordelijk geweest voor bedrijfsvoering en verschillende strategische organisatieveranderingen. Hij werkte ad interim onder meer in het Maasziekenhuis Pantein, Maxima MC, Karolinska UMC in Stockholm, Radboudumc en Spaarne Gasthuis. De laatste jaren was hij bestuurder bij U-center, behandelcentrum voor mensen met psychische problemen en verslavingen.

Hein van der Zeeuw, voorzitter van de raad van toezicht, over de benoeming: “Raymond heeft een heldere en inspirerende visie op de gezondheidszorg, die nauw aansluit bij de huidige ontwikkelingen in het Elkerliek. Dit, in combinatie met zijn ruime bestuurlijke ervaring, zijn wij ervan overtuigd dat Raymond van Oosterhout een belangrijke bijdrage zal leveren aan de toekomst van ons ziekenhuis.”

Ook Van Oosterhout ziet zijn nieuwe positie vol vertrouwen en enthousiasme tegemoet: “Ik kijk ernaar uit om, vanuit een solide bedrijfsmatige basis, te werken aan zorgvernieuwing, ketensamenwerking en het verder versterken van de positie van het Elkerliek in de regio.”