Per 1 november 2016 heeft Van Straten Medical de activiteiten van het bedrijf FlexClean Medical overgenomen.

De overname is onderdeel van een strategie om door te groeien met instrumentarium, instrumentnetten met speciale spoelaansluitingen en producten voor optimale reiniging. Eerder werd na de overname van Medical Repairs/Lameris Optiks ingezet op reparatie, onderhoud, instrumentfixatie en productie van instrumentarium en optieken.

Door FlexClean Medical te integreren wordt innovatie binnen Van Straten Medical toegevoegd, die de reiniging van netten en instrumenten naar een hoger niveau brengen.

Gespecialiseerde combinatie
Door de overname ontstaat één van de meest gespecialiseerde combinaties van instrumentreparatie, instrumentfixatie, productie en reiniging in de Benelux. De FlexClean producten zullen geproduceerd gaan worden bij Van Straten Medical in Nieuwegein.

Van Straten Medical is een Nederlandse producent en leverancier van chirurgisch instrumentarium en disposables. Onze focus is om de meest veelzijdige producent te worden, inclusief reparatie, van chirurgisch instrumentarium en om een wereldwijde leverancier van chirurgische producten te zijn.

FlexClean Medical is ontwikkelaar van spoelsystemen, instrumentnetten, spoel- en desinfectiesystemen. Onder leiding van Ron van Dijk is FlexClean Medical uitgegroeid tot een internationale speler op het gebied van gespecialiseerde instrumentnetten alsmede systemen voor verbeterde spoeling en reiniging van instrumenten. Deze producten zijn voornamelijk belangrijk voor instrumenten binnen kaakchirurgie, oogheelkunde, minimaal invasieve chirurgie en andere specialismen, waar optimale- en reproduceerbare reiniging van het grootste belang is. Daarnaast wordt bespaard op kosten voor capaciteitsvergroting met wasmachines of inzetrekken.

Foto: fragment website Van Straten Medical

Bron: ANP