Afgelopen zaterdag 19 september vond de derde editie plaats van de Nacht van Kunst en Kennis in Leiden. Het verouderingspak was erg populair.
De bijdrage van de Leidse Proeftuin tijdens de Nacht van de Kunst en Kennis was een groot succes en met drie onderdelen ook goed vertegenwoordigd: een FTO-circuit, de Mensenbibliotheek en fysieke metingen. Veel mensen waren geïnteresseerd in het FTO (‘Functioneel Training voor Ouderen’)-circuit van lectoraat Eigen Regie van Hogeschool Leiden en TNO.
Gedurende de hele avond stonden met name jongeren in de rij om te ervaren hoe het is om functioneel te trainen. Om dat te ervaren konden ze een kort circuit afleggen, waarbij diverse dagelijkse handelingen als tillen, bukken, opstappen, afstappen en arm liften werden geoefend in een verouderingspak.
De reacties van de deelnemers waren positief. Een geneeskundestudente: ‘Ik wil wel eens ervaren wat mijn patiënten voelen’ en een jonge deelnemer: ‘Hier ga ik met mijn opa over praten’. Aan het eind van de avond wilde een reporter nog zelf de proef op de som nemen met het verouderingspak aan. Zijn ervaringen werden ’s nachts live uitgezonden op Unity FM.
Het FTO-circuit is opgezet in samenwerking met afdeling Fysiotherapie, Kunstzinnige Therapie, Marketing & Communicatie, lectoraat Eigen Regie en vier studenten van Hogeschool Leiden en Leyden Academy.
Fotobijschrift: Vooral het verouderingspak was tijdens de Nacht van Kunst en Kennis erg populair bij jongeren.