Voeg eenvoudig sensoren toe en bespaar 50% op je liftonderhoud

Liftonderhoud kan goedkoper. Contracten zijn veelal gebaseerd op oude inzichten en oude technieken. De markt verandert snel door de komst van nieuwe IoT-technologie met liftsensoren. Iedereen kan nu sensoren aanschaffen en op zijn lift plaatsen ongeacht liftcontract of -soort.


De 4 belangrijkste redenen om sensoren toe te voegen aan je lift

 

1.Sensoren maken werkelijke kosten inzichtelijk en besparen tot wel 50% aan onderhoudskosten

Liftsensoren meten het werkelijk gebruik van de lift. Daaruit blijkt in veel gevallen dat er te veel en inefficiënte onderhoudsbeurten zijn afgesproken.

Door op basis van data het liftonderhoud te monitoren en te plannen, wordt een efficiëntieslag gemaakt die kan oplopen tot een besparing van maar liefst 50% van alle onderhoudskosten. Dat is een revolutionaire besparing. Waarvoor je alleen maar 2 sensoren per lift hoeft te bevestigen. Hoe simpel kan het zijn?

 2.Liftsensoren van Liftinsight zijn betaalbaar en eenvoudig te bevestigen

De liftsensoren op basis van IoT-technologie van Liftinsight zijn betaalbaar en makkelijk te bevestigen. De aanschafwaarde is gering: vanaf slechts € 6,50 per maand per sensor!

De sensoren zijn universeel toepasbaar op ieder type liftinstallatie, ongeacht leeftijd of merk. Middels magneten worden de sensoren eenvoudig en snel bevestigd aan ieder type lift, bij voorkeur op het kooidak. Voor de installatie heb je dus geen gereedschap nodig!

De meegeleverde netadapter voorziet de sensoren van spanning, waarna de sensoren direct actief zijn. Liftinsight verzorgt de complete begeleiding en ondersteuning.

 

3.Sensoren zorgen voor hogere uptime vanwege het gecertificeerde digitale liftboek

Met sensoren wordt alle liftinformatie digitaal, waardoor het mogelijk wordt met een gecertificeerd digitaal liftbook en een online managementtool te werken. Met deze tool kan men realtime, factbased data uitlezen. Hierdoor ontstaat er grip en controle, maar ook realtime inzicht in het daadwerkelijk benodigde onderhoud van een lift. Dat voorkomt onverwachte downtime en vergroot de gewenste uptime.

 

4.Sensoren zorgen ook voor minder belasting van het milieu

Veel korte onderhoudsbeurten om te voldoen aan de contractuele verplichting tot het aantal bezoeken per jaar, is minder effectief dan jaarlijks een ‘grote beurt’ aangevuld met één of twee extra ‘kleine’ beurten. Met sensoren op basis van moderne IoT-technologie wordt alles transparanter en inzichtelijker waardoor er alleen op basis van het werkelijk gebruik van de lift bezoeken worden ingepland, die echt noodzakelijk zijn. Dat scheelt een hoop ‘heen en weer rijden’ van de hele liftonderhoudsindustrie en daarmee besparen we een serieus deel aan CO2 uitstoot!

 

 

 

Liftinsight is de toonaangevende innovator in de liftindustrie met een plug&play totaaloplossing met IOT-liftsensoren.

Wil je een vrijblijvende offerte opvragen voor sensoren of meer informatie, ga dan naar www.liftinsight.com/overstappen.