Albert Arp (46), bestuursvoorzitter van ziekenhuis St Jansdal, verlaat per 1 maart het ziekenhuis en zal dan in dienst treden als algemeen directeur van de Jaarbeurs.


Na een zestienjarige carrière in de gezondheidszorg (vier jaar St Jansdal en twaalf jaar in de “langdurige zorg”) heeft Albert Arp besloten een andere richting te kiezen. Hij laat met het St Jansdal een sterke en opvallende organisatie achter. Mede onder zijn verantwoordelijkheid is, met een moderne visie op zorg en bedrijfsvoering, de organisatie sterker en wendbaarder voor de toekomst gemaakt. Daarnaast voerde St Jansdal met de keuze om de schaal van middelgrote ziekenhuizen te bewijzen, en niet mee te gaan in de stroom van fusies, tot dusver een geslaagde alliantie- en focuskoers door met de koers “Eigen kracht 2.0”.
Albert Arp: “St Jansdal is een modern, innovatief en gastvrij ziekenhuis voor de mensen in de regio. Het ziekenhuis heeft samenwerking hoog in het vaandel staan. Een voorbeeld hiervan is de invoering van het keurmerk voor verzekeraars met de zorgalliantie GezondVeluwe, dat in het belang van de burgers en patiënten onlangs werd gelanceerd. St Jansdal is een ziekenhuis waar je van op aan moet kunnen. Een verantwoordelijkheid van verzekeraars en zorgaanbieders. Op gebied van kwaliteit en waardering door patiënten scoren wij al jarenlang de hoogst haalbare uitkomsten. Wij hebben een duidelijke visie op waarde toevoeging in de curatieve zorg, op schaal en op zorg dichtbij. Daarnaast is veel geïnvesteerd in samenwerking op basis van allianties, onder andere met het Antoni van Leeuwenhoek en er is stevig geïnvesteerd in ICT. Daarnaast zijn er natuurlijk uitdagingen zoals in elk ziekenhuis voor wat betreft het betaalbaar houden van de zorg. We zullen Fit moeten blijven voor de toekomst, ook financieel. Het vertrouwen van stakeholders, gemeenten en verzekeraars en ook van de banken is groot”.
Opvolging
Voorzitter van de raad van toezicht, Paul Riemens, zegt: ‘Wij betreuren zijn besluit absoluut. Het is nooit een goed moment en wij vinden het heel erg jammer. Anderzijds, St Jansdal staat er sterk voor en heeft onder zijn leiding duidelijke en onderscheidende keuzes gemaakt. Wij hadden Albert Arp graag langer als voorzitter gehad maar begrijpen ook heel goed dat hij deze mooie kans buiten de wereld van de gezondheidszorg aangaat. Ook in die nieuwe wereld staat de dynamiek en de uitdaging centraal en daarin kan hij met zijn visie en creativiteit een goede rol vervullen. Als raad van toezicht hebben wij inmiddels de procedure voor invulling van de vacature gestart. St Jansdal heeft onder de leiding van Albert Arp een duidelijke en vernieuwende strategie gekozen als alliantieziekenhuis en het ziekenhuis zal haar goede regionale positie verder uitbouwen en de ambitie verder invullen.
Over St Jansdal
Het St Jansdal is een middelgroot christelijk ziekenhuis in Harderwijk met ongeveer 1.850 medewerkers, 120 specialisten en 350 vrijwilligers.
Over Jaarbeurs
Jaarbeurs is in 1916 opgericht om handel en nijverheid te bevorderen. Nu honderd jaar later is dat nog steeds het fundament. Jaarbeurs inspireert, motiveert en activeert handel door waardevolle ontmoetingen te creëren. Dit gebeurt fysiek en digitaal, in Nederland en met haar internationale tak, ook ver daarbuiten, bijvoorbeeld zeer succesvol in China. Hierbij is Jaarbeurs het verbindende platform voor mensen, markten en talent. Met haar fysieke locatie in Utrecht, meer dan veertig merken en toonaangevende online platforms staat Jaarbeurs midden in de samenleving en is volop in beweging