XpertHR, juridische HR-kennispartner, lanceert XpertHR Zorg, een kennisplatform voor HR-professionals in de zorg. De capaciteit van de zorgsector is in de afgelopen periode enorm opgeschaald. Daarmee staan, naast het zorgpersoneel, de HR-teams voor uitdagingen. Middels XpertHR Zorg vinden HR-professionals alle informatie die ze nu nodig hebben voor het juist opstellen en uitvoeren van het HR-beleid. Om HR-professionals in de zorg kennis te laten maken met het nieuwe platform, is het tot 6 juli gratis toegankelijk.

 

Alles over Wkkgz en Wet BIG

HR-professionals in de zorg komen voor andere uitdagingen te staan dan bijvoorbeeld HR-professionals in het bedrijfsleven. Algemene wettelijke regels zijn altijd van toepassing, maar in de zorg zijn er veel verschillende cao’s met ieder hun specifieke regels. Daarbij zijn er ook verplichtingen die voortkomen uit wetgeving zoals de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (Wkkgz) en de Wet BIG. Door dit verschil in onderwerpen en wetten is het belangrijk dat HR-professionals informatie tot hun beschikking hebben die toegespitst is op deze branche.

 

De lancering van XpertHR Zorg wordt ingeluid met een gratis webinar. Het webinar vindt plaats op donderdag 11 juni om 10.30 uur en onderwerpen die zoal aan bod komen zijn: werkgeversaansprakelijkheid bij onvoldoende beschermingsmiddelen, verlof, min- en overuren en werknemers die niet aanwezig durven te zijn uit angst voor besmetting. Spreker tijdens het webinar is arbeidsjurist Floortje Plas-Velema van Hanze advocaat. Kosteloos aanmelden voor het webinar kan hier: https://secureforms.xperthr.nl/zorg-webinar-corona

 

Wieneke Brandt, Product Director bij XpertHR: “De uitbraak van de coronacrisis heeft enorm veel gevraagd van zorgpersoneel. De capaciteit van de zorg is enorm opgeschaald en medewerkers kregen te maken met uitzonderlijke situaties. Medewerkers hebben overuren gedraaid en extra beschermende kleding moeten dragen. Voor HR-teams leveren deze nieuwe omstandigheden andere vraagstukken op. Hoe gaan ze bijvoorbeeld om met besmettingsangst van medewerkers en de enorme hoeveelheid overuren? XpertHR biedt bij deze uitdagingen de helpende hand. Samen met onze partner Hanze advocaat bieden we juridisch correcte en praktisch toepasbare informatie die helpt bij het nemen van beslissingen. Juist in deze tijd willen wij de HR-professional in de zorg ondersteunen en hen toegang geven tot deze informatie.”

 

Registreren voor XpertHR Zorg kan hier: https://secureforms.xperthr.nl/proefabonnement-zorg.