brandveiligheid Adrz
Foto: Multibel

Het Zeeuwse ziekenhuis Adrz verbetert de brandveiligheid door een draadloze ontruimingsingsinstallatie in gebruik te nemen.

Het betreft een automatisch oproepsysteem om groepen personen tegelijk te alarmeren bij incidenten, calamiteiten, storingen en crisis. Het wordt onder andere voor alarmering ingezet bij met name ziekenhuizen. Alarmering vindt plaats via smartphones in plaats van hardware. De installatie is geleverd door MultiBel in samenwerking met Dräger.

Regionaal

Adrz is een regionaal ziekenhuis dat op meerdere locaties in een deel van de provincie Zeeland zorg aanbiedt. Kiwa heeft als inspectie-instelling gespecialiseerd in brandveiligheid een inspectiecertificaat heeft afgegeven voor een draadloze Cloud gebaseerde NEN2575-4 ontruimingsinstallatie. Met dit certificaat toont het ziekenhuis aan dat het alarmeringssysteem voldoet aan geldende Nederlandse en Europese wettelijke eisen. Er wordt gealarmeerd op smartphones.

Zorg

Het certificatieschema K21047 is opgesteld voor bedrijven die een certificering wensen te behalen voor het installeren en onderhouden van draadloze stil alarm systemen. In die branche is een goede ontruimingsinstallatie van levensbelang omdat patiënten of bewoners niet zelfredzaam zijn of zelf kunnen vluchten. Daarom zijn zij wettelijk verplicht om een NEN 2575-4 gecertificeerde stil alarm ontruimingsinstallatie te hebben.

BHV-coördinator Pieter Tramper: “De app is dankzij een aantal ingebouwde controles veel betrouwbaarder dan de piepers die we voorheen gebruikten. De nieuwe oplossing geeft meer zekerheid dat onze bedrijfsnoodorganisatie snel kan optreden.”