Global Mercy - infpgraphic van het schip

Het grootste ziekenhuisschip ter wereld, de Global Mercy van internationale medische hulporganisatie Mercy Ships, is binnenkort te bekijken. Van binnen, welteverstaan. De Global Mercy ligt van 26 februari tot en met 14 maart in Rotterdam. Geïnteresseerden kunnen een (gratis) rondleiding krijgen op de nieuwste aanwinst van Mercy Ships. Er zijn ‘fysieke’ (echte) en online rondleidingen mogelijk.

Het schip zal aanmeren naast de Erasmusbrug. Met dit bezoek wordt de Global Mercy officieel aan het publiek gepresenteerd. Daarna begint het aan zijn eigenlijke missie: het toegankelijk maken van medische zorg in de armste landen van de wereld.

International Medical Day – seminar voor zorgprofessionals

Ter gelegenheid van het bezoek van het ziekenhuisschip aan Rotterdam, houdt Mercy Ships op 8 maart om 14:45 uur een seminar, International Medical day, voor medische professionals. Toonaangevende artsen en chirurgen uit Afrika, Amerika en Europa delen inspirerende ervaringen over de ontwikkelingen in de gezondheidszorg in Afrika en vertellen over hun betrokkenheid bij Mercy Ships. Dit (Engelstalige) seminar is gratis voor iedereen te volgen via een livestream.

 > Meer over het seminar en aanmelden voor de live stream

Rondleidingen op de Global Mercy

Los van de speciale dag voor medische professionals, is de Global Mercy op andere dagen te bezichtigen voor publiek. Dagelijks zijn er gratis interactieve rondleidingen, waarmee bezoekers een fascinerende Global Mercy experience ondergaan. Ze worden ondergedompeld in de wereld van patiënten, (medische) vrijwilligers, het leven aan boord en de operaties en trainingen die Mercy Ships geeft op het ziekenhuisschip. Een rondleiding neemt, inclusief inchecken, circa één uur in beslag.

> Aanmelden voor een rondleiding kan via deze link

Over Mercy Ships

Mercy Ships is een internationale medische hulporganisatie die sinds 1978 kansarme mensen – ongeacht leeftijd, ras, geslacht of religie – in de allerarmste ontwikkelingslanden voorziet van gratis medische zorg en ontwikkelingsprojecten. Dit doet Mercy Ships met behulp van de ziekenhuisschepen de Africa Mercy en de Global Mercy, ’s werelds grootste particuliere ziekenhuisschip.

De Mercy Ships vaartuigen worden bemand door vrijwilligers uit meer dan 50 landen, met een gemiddelde van meer dan 2000 vrijwilligers per jaar. Professionals zoals chirurgen, tandartsen, verpleegkundigen, trainers in de gezondheidszorg zetten zich belangeloos in voor operaties ter correctie van een groot aantal aandoeningen bij kinderen en volwassenen. Aan wal wordt tandheelkundige hulp gegeven, gecombineerd met training en onderwijs in gezondheidszorg en landbouw. Deze werkwijze zorgt ervoor dat de impact doorgaat, lang nadat de Africa Mercy is weggevaren.

Naast de medici werken ook leraren, koks, zeelieden, ingenieurs en landbouwkundigen, aan boord als vrijwilliger.