Ziekenhuizen en zelfstandige behandelcentra die ZorgDomein gebruiken krijgen vanaf woensdag 31 oktober 2018 de beschikking over ZorgDomein Insights. De heldere rapportages geven direct actuele inzichten inde inkomende verwijzingen en/of diagnostiekaanvragen van de zorgorganisatie. Zo kunnen zij hun zorgaanbod beter afstemmen op de zorgvraag van patiënten en verwijzers en kan actiever gestuurd worden op de gewenste patiëntinstroom. Zo komt de juist patiënt, op de juiste plek op het juiste moment.

 

Ziekenhuizen en andere zorginstellingen hebben met overheid en zorgpartners afgesproken de komende jaren een actieve bijdrage te leveren aan verdere kostenbeheersing. Op instellingsniveau is een nog betere afstemming van vraag en aanbod van zorg hiervoor essentieel. ZorgDomein Insights ondersteunt bij de optimalisatie van vraag en aanbod van zorg, met een heldere, real-time en actiegerichte rapportage. Waarom dit belangrijk is? “Het is in de zorg volstrekt geaccepteerd dat er strategische keuzes voor het toekomstig beleid gemaakt worden op basis van niet recente data. Dit kan beter en daar willen wij aan bijdragen” zegt Arnold Bos, directielid ZorgDomein.

 

Gebruiksvriendelijk dashboard

Vrijwel alle ziekenhuizen en zelfstandige behandelcentra in Nederland zijn aangesloten op ZorgDomein, ruim 270 zorgorganisaties. Jaarlijks ontvangen zij samen zo’n twaalf miljoen digitale verwijzingen en aanvragen voor diagnostiek. ZorgDomein Insights geeft zorginstellingen toegang tot hun eigen, real-time transactiedata. Een gebruiksvriendelijk dashboard toont onder meer de ontwikkeling van de zorgvraag, de geografische herkomst van de transacties en de manier waarop verwijzers het zorgaanbod vinden. De visuele rapportage is direct klaar voor gebruik en kan naar wens worden aangepast.

 

Patiëntinstroom sturen

ZorgDomein Insights laat zien welke zorgvragen er zijn en hoe verwijzers zorgaanbod vinden. Zo kunnen zorgprofessionals zich nog beter richten op de aandoeningen en patiënten waarop ze zijn toegerust. ZorgDomein Insights is beschikbaar voor iedereen die stuurt op de gewenste patiëntinstroom binnen ziekenhuizen en zelfstandige behandelcentra. Instellingen in de geestelijke gezondheidszorg, verpleging, verzorging en thuiszorg krijgen naar verwachting binnen een half jaar de beschikking over Insights.