RGB_20000027962

Een van de goed lopende producten van Miele Professional is de Kleine Geweldenaar. Deze professionele wasmachine loopt zo goed dat er inmiddels 100.000 zijn verkocht. Reden voor Miele om deze mijlpaal te vieren en de koper van de 100.000ste uitgave, Zorgorganisatie Kloek, de ‘Geweldenaar’, ter waarde van 3.500 euro, cadeau te doen.

De prijs werd uitgereikt op de stand van Miele Professional tijdens de Horecava. Zorgorganisatie Kloek, met locaties in Roosendaal en Amsterdam, biedt plek aan 35 zelfstandig wonende dementerenden. Martin de Graaf van de prijswinnende zorgorganisatie Kloek was uiteraard bijzonder in zijn nopjes met de prijs. “We hebben al meerdere wasmachines en drogers van Miele Professional in gebruik. En tot volle tevredenheid. Door de eenvoud in gebruik en de snelle programma’s kunnen we onze aandacht en tijd besteden aan de bewoners in plaats van aan ingewikkelde wasprogramma’s.”

Eric van Loenen, accountmanager bij de Strijbosch bv in Nistelrode leverde de Kleine Geweldenaar aan Kloek. Hij is blij dat de prijs juist daar terechtkomt. “Het is een organisatie die heel goed werk verricht. Het is een startende dienstverlenende organisatie met beperkte financiële middelen. Deze meevaller kunnen ze goed gebruiken.”

Eenvoudig in gebruik

 

De naam ‘Kleine Geweldenaar’ klinkt ietwat pretentieus, maar volgens Van Loenen is de benaming volkomen terecht. “Deze compacte wasmachine wast in slechts 49 minuten 6,5 kilo wasgoed. De levensduur is 20.000 draaiuren.” Dat de prijs ietwat hoger ligt dan die van een normale ‘consumentenwasmachine’ is volgens Van Loenen begrijpelijk als je kijkt naar de prestaties en de doelgroepen waarvoor de machine wordt ingezet. “Deze machine zorgt ervoor dat de temperatuur gedurende het wasprogramma 20 minuten op 60 graden draait. Vervelende bacteriën worden daarbij gegarandeerd gedood. Daar komt bij dat de machine beschikt over een extra voorprogramma en een extra naspoelprogramma. De machine is bovendien eenvoudig in gebruik. Hij wordt zo geprogrammeerd dat met een paar simpele voorkeuzeknoppen het programma kan worden gestart. Bovendien is hij bestand tegen een stootje.”

Verschillende doelgroepen

Maar er zijn meer voordelen te noemen. Van Loenen: “Ik durf te stellen dat de kennis van wassen beperkt is. In Nederland zijn we geneigd om te denken dat voor een instelling een consumentenwasmachine goed genoeg is. Maar dat is een misverstand. Voor een instelling liggen de eisen voor wat betreft bijvoorbeeld hygiëne een stukje hoger. Bovendien speelt de factor tijd hier een belangrijke rol. Een volledig programma bij een gewone wasmachine duurt 2,5 uur. De Kleine Geweldenaar neemt slechts 49 minuten. En tijd is een belangrijke factor in de zorg”, zegt Van Loenen, die er tot slot aan toevoegt dat er drie types, elk in vijf uitvoeringen voorhanden zijn. “De machines zijn afgestemd op de doelgroep. Zo zijn er bijvoorbeeld ook machines voor studentenhuisvesting, waarbij de machines zijn uitgerust met vijftien verschillende talenprogramma’s. Maar er zijn ook Kleine Geweldenaars speciaal voor schoonmaakbedrijven, waarbij het apparaat geschikt is om moppen of microvezeldoekjes te wassen. In feite kunnen we de wasprogramma’s zo instellen dat het exact past bij de wens van de klant.”

Meer informatie over de Kleine Geweldenaar van Miele Professional?

Strijbosch, telefoonnummer: 0412-617702, verkoop@strijbosch.nl of bel de afdeling Customer Service van Miele, telefoonnummer: 0347 – 37 88 84, professional@miele.nl of kijk op www.miele.nl/professional.

Foto: De uitreiking van de prijs vond plaats tijdens de onlangs gehouden Horecava. Op de foto (vlnr): Eric van Loenen (Strijbosch bv), Stefan Verhoeven (Miele Nederland), Theo Berg (Stichting Kloek) en Martin van de Graaf (Stichting Kloek).

 

 

 

 

Uitgelichte foto: Deze compacte wasmachine wast in slechts 49 minuten 6,5 kilo wasgoed. De levensduur is 20.000 draaiuren.