ZorgSaam zal de komende 15 jaar uitgerust worden met geavanceerde medische beeldvormende apparatuur en nieuwe IT-oplossingen ter ondersteuning van een snelle en juiste

diagnose. In het contract ter grootte van meer dan 20 miljoen euro is Philips verantwoordelijk voor de optimale beschikbaarheid van alle beeldvormende apparatuur en ondersteunende software voor het gehele ziekenhuis, inclusief het beheer en onderhoud.

ZorgSaam bestuurder Lodewijk de Beukelaar ondertekende het contract. Hij licht toe waarom. “Een ziekenhuis dat uitstekende zorg wil bieden, moet investeren in goede beeldvormende apparatuur. Zo kun je ziektes en aandoeningen immers tijdig en precies in beeld brengen. Die diagnose is uiterst belangrijk in het zorgproces. Een ziekenhuis heeft veel beeldvormende apparaten in huis, een CT, een MRI, echoapparaten noem maar op. Al die apparatuur moet in orde zijn, optimaal werken, modern zijn, uitgerust met alle mogelijke opties en ook goed en geregeld onderhouden worden. Daar gaat veel werk en expertise en geld in om.”

“We hebben nu een prachtige samenwerking op dit gebied met Philips afgesproken voor de komende 15 jaar. In die samenwerking zit onderhoud, service, vervanging en levering van de nieuwste apparatuur. Alles in één keer geregeld voor 15 jaar. Dus niet bij elk apparaat een apart traject en losse onderhandelingen maar een groot servicecontract met één van de beste leveranciers op het gebied van techniek van zorg. Dat is voor alle partijen voordelig.

We kunnen gerust spreken van een win-win-win situatie, want voor ons geldt de garantie dat we tegen goede voorwaarden uitstekende apparatuur en service hebben voor een langere periode. Voor Philips is er de rol van voorkeursleverancier en een langdurige relatie met een belangrijk regionaal ziekenhuis. En last but not least, voor de patiënt en huisarts en specialist is er de juiste en tijdige diagnose.”

“Het contract levert voor nu een prachtige uitgangspositie op. Een voorbeeld daarvan hebben we onlangs al gepresenteerd, de 3 Tesla MRI met inbore experience. Een prachtig en krachtig apparaat dat optimale diagnoses oplevert. Er zullen nog van zulke state of the art uitvindingen onze kant opkomen. Maar we zullen ook samen kijken naar bijvoorbeeld de mogelijkheden van het inzetten van domotica in de toekomstige zorg. Ik ben er van overtuigd dat we in de komende 15 jaar door onze nauwe samenwerking ook nog heel veel nieuwe gezamenlijke dingen kunnen ontwikkelen. Zo kunnen we de zorg voor deze regio en Zeeland op hoog niveau en toekomstgericht, ja zelfs vooruitlopend, organiseren.”

fotobijschrift: De nieuwste MRI van ZorgSaam Ziekenhuis.

Bron: Zorgsaam