Jeroen Klevering is benoemd tot hoogleraar Oogheelkunde aan het Radboudumc. Klevering is sinds 1998 in verschillende functies werkzaam bij de afdeling oogheelkunde in het Radboudumc.

Jeroen Klevering (Leiden, 1966) behaalde zijn doctoraal geneeskunde (1988) en zijn artsexamen (1992, cum laude) aan de Universiteit Leiden. Na een tweejarig dienstverband als medisch officier bij de Koninklijke Marine in Den Helder startte hij met de opleiding tot oogarts in het Radboudumc.Hij volgde het fellowship Opthalmology aan de Universiteit van Chapel Hill (VS) en het fellowship Orbital Disorders aan het Birmingham and Midland Eye Centre in Burmingham (GB). In 2004 promoveerde hij aan het Radboudumc op onderzoek naar genetische oorzaken van netvlies dystrofieën.

In 1998 werd Klevering staflid van de afdeling Oogheelkunde in het Radboudumc. Achtereenvolgens werkte hij er als chef de policlinique (2006-2011), plaatsvervangend hoofd van de afdeling Oogheelkunde (2008-2012), plaatsvervangend opleider (2007-heden) en hoofd van de afdeling (2012-heden).

De afdeling Oogheelkunde van het Radboudumc heeft een topreferente functie voor vrijwel alle oogheelkundige oogspecialismen. De retina (netvlies) is het speerpunt van de afdeling. Het wetenschappelijk onderzoek, waarmee de afdeling een sterke internationale reputatie heeft opgebouwd, richt zich op aandoeningen van het netvlies. Als kernhoogleraar oogheelkunde en hoofd van de afdeling zal prof. dr. Klevering zich bezighouden met de drie kerntaken van de afdeling, te weten patiëntenzorg,onderwijs en onderzoek. Zijn huidige onderzoek richt zich met name op erfelijke netvliesaandoeningen, chirurgie van glasvocht en netvlies, en diabetische retinopathie: netvliesaandoeningen bij suikerziekte.

Bron: Radboudumc