Carole Zisa-Garat en Dr Harro Stokman. Foto: Kepler Vision

Kepler Vision Technologies gaat samenwerken met de Franse geïntegreerde dienstverlener TELEGRAFIK. De Kepler Night Nurse-oplossing, computer vision software, draagt bij aan het welzijn van de bewoners van een zorginstelling in L’Isle-d’Abeau, Frankrijk.

De Kepler Night Nurse-oplossing van Kepler Vision is een op computer vision gebaseerd systeem voor de detectie van lichaamstaal. Door machine learning training en computer vision te combineren, is Kepler Night Nurse in staat om valpartijen, ongemak bij de patiënt en abnormaal gedrag te detecteren en het verplegend personeel te waarschuwen zodat zij onmiddellijk kunnen reageren. Deze technologie overtreft bewegingssensoren, bedmatten en draagbare bewakingssystemen door het aantal valse alarmen en de onnodige belasting van het verplegend personeel te verminderen.

Connected oplossingen

Telegrafik is het platform voor verbonden oplossingen voor gezond ouder worden. Gebouwd om ouderen en kwetsbare mensen te beschermen, verlies van autonomie te voorkomen en professionele zorgverleners in alle zorgomgevingen te informeren en te coördineren. Het biedt een uniek platform voor alle connected oplossingen die essentieel zijn voor Aging Well aan fabrikanten en integratoren die het leven van hun zorgverleners willen verbeteren, waaronder oplossingen voor valdetectie, innovatieve hulp op afstand met actimetrie, connected bedden, medische monitoring op afstand, consultatie op afstand en expertise op afstand.

Samenwerking

Dr Harro Stokman, CEO en oprichter van Kepler Vision: “De positie van Telegrafik als marktleider in het integreren van zorgtechnologieën maakt haar de perfecte partner om de deugden van de Kepler Night Nurse oplossing uit te dragen – waardoor het voor verzorgingshuizen en medische instellingen veel gemakkelijker wordt om te profiteren van de voordelen die wij bieden op het gebied van patiëntenzorg en werkdruk van het personeel.” Carole Zisa-Garat, CEO van Telegrafic: “Kepler Night Nurse is een uitstekende aanvulling op onze reeks beschikbare zorgoplossingen, en het gebruik ervan in de eerste faciliteiten zal onderstrepen hoe nuttig en gebruiksvriendelijk het systeem is voor het zorgpersoneel – vooral wanneer het samenwerkt met de gevestigde praktijken van de zorginstelling. We zijn zeer onder de indruk van het potentieel van Kepler Vision en kijken ernaar uit om nauw met hen samen te werken.”

Bron: Persbericht Kepler Vision