Ab Klink portretfoto
Ab Klink

Ab Klink, RvB-lid van Coöperatie VGZ, vertrekt naar adviesbureau PwC. Daar gaat hij zich als Senior Executive Advisor op internationaal niveau inzetten voor de zorg.

Klink was sinds 1 januari 2014 bestuurslid bij VGZ en verantwoordelijk voor zorginkoop en -innovatie. Ab Klink: “Het is van groot belang dat stelsels en systemen gedreven professionals ondersteunen, juist ook nu digitalisering een enorme invloed gaat krijgen. PwC maakt het mogelijk om daaraan in Europa en het Midden-Oosten een steentje bij te dragen. Binnen de zorg maar ook op andere domeinen van de publieke sector. Dat geeft me enorm veel inspiratie.”

Binnen VGZ worden de vacant gekomen bestuursportefeuilles Risk, Compliance, Juridische en Veiligheidszaken (RCJV) worden ondergebracht bij Kees Hamster. Die is per 15 juni benoemd tot Chief Financial and Risk Officer (CFRO).

Alfred Levi, voorzitter van de Raad van Commissarissen van Coöperatie VGZ: “Ab Klink is van grote waarde geweest voor VGZ door zijn inzet om de zorg toekomstbestendig te houden. Dit heeft geleid tot meer dan honderd goede voorbeelden van zinnige zorg en mede daarom reiken wij voor de vijfde keer de Zinnige Zorg Award uitgereikt. Ook leverde Ab een bijdrage aan de totstandkoming van de nieuwe strategie van VGZ. Met de benoeming van Kees Hamster als CFRO zien we uit naar een succesvolle implementatie van de nieuwe strategie.”

Portefeuille RCJV

Op 21 mei j.l. heeft De Nederlandse Bank de overheveling van de portefeuilles Risk, Compliance, Juridische en Veiligheidszaken (RCJV) naar de CFO goedgekeurd. Daarvoor was een functiewijziging van Chief Financial Officer (CFO) naar Chief Financial & Risk Officer (CFRO) nodig. Na goedkeuring van deze portefeuillewissel door de DNB, heeft de Ledenraad van Coöperatie VGZ Kees Hamster op formeel benoemd tot CFRO.