De zorg kampt met een tekort aan medewerkers. Met de miniserie Ostenders wil Algemeen Ziekenhuis Damiaan in Oostende nieuwe medewerkers aantrekken.

In de mini-serie spelen de eigen medewerkers van AZ Damiaan de hoofdrol. “In onze eigen versie van Grey’s Anatomy zetten we alle troeven van AZ Damiaan als werkgever in de kijker. Zo hopen we op een originele manier nieuwe collega’s aan te trekken.”

Om het juiste talent te vinden, moet je opvallen. Met Ostenders gaat Az Damiaan voor een creatieve aanpak. “De mini-serie is een unieke manier om de collegiale sfeer in ons vernieuwde ziekenhuis aan iedereen te tonen”, zegt Nathalie Vanlerberghe van de dienst Human Resources.

Ostenders heeft alles wat een goeie ziekenhuisserie nodig heeft: romantiek, spanning, emotie en ferme cliffhangers. We volgen het liefdesavontuur van ICT’er Antoon die z’n vriendin en apotheekassistente Joyce ten huwelijk wil vragen. Dat lukt natuurlijk niet zonder slag of stoot. Gelukkig krijgt hij de hulp van zo’n 50 collega’s, die elk schitteren in hun eigen rol.

“Zes afleveringen lang volgen we Antoon doorheen het hele ziekenhuis. Zo tonen welke soort jobs er bij ons allemaal zijn. We zoeken namelijk niet alleen verpleegkundigen, maar bijvoorbeeld ook IT-profielen of mensen voor de schoonmaak- en keukenploeg”, zegt Nathalie.

Online serie

Ostenders is een samenwerking tussen communicatiebureau d-artagnan en productiehuis Geronimo. De serie is  te volgen op de Facebookpagina van Az Damiaan en www.ostenders.be