Chris de Korte is benoemd tot hoogleraar Medische ultrageluidtechnieken aan de Faculteit Medische Wetenschappen van de Radboud Universiteit/ het Radboudumc.
Zijn leeropdracht is gericht op het verbeteren van de diagnostiek met ultrageluid door meting van vervormingen van weefsels en organen en ontwikkeling van ultrafast echografie.
Diagnostiek met ultrageluid (echografie) is in een groot aantal medische disciplines de meest gebruikte en toegankelijke beeldvormende techniek. Met ultrafast echografie, een revolutionaire techniek waarmee duizenden beelden per seconde kunnen worden opgenomen, zijn tumoren en cardiovasculaire ziekten beter te detecteren, diagnoses preciezer te stellen en kunnen 3D-onderzoeken, sneller worden uitgevoerd. De Korte zal deze technieken inzetten voor betere diagnostiek en persoonsgerichte behandeling van patiënten met hart- en vaatziekten en kanker.
CV
Prof.dr.ir. Chris L. de Korte (Sint Maartensdijk, 1969) is hoofd van het Medical UltraSound Imaging Center van de afdeling Radiologie en Nucleaire geneeskunde. Hij behaalde in 1993 zijn master Electrical Engineering aan de Technische Universiteit Eindhoven. Zes jaar later promoveerde hij aan de Erasmus Universiteit op het proefschrift: Intravascular Ultrasound Elastography. Deze techniek ontwikkelde hij om het risico op een hartinfarct door vernauwingen in kransslagaders te kunnen bepalen.
Veni, Vidi, Vici
Sinds 2002 is De Korte verbonden aan de Radboud Universiteit/Radboudumc. Hij haalde veel beurzen binnen voor zijn onderzoek, waaronder de prestigieuze Veni-, Vidi- en een Vicibeurzen van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek.