Op basis van de prestaties plaatst zorgverzekeraar CZ de zorg van Dimence bij ernstige eetstoornissen en bij ernstige persoonlijkheidsstoornissen in de categorie “beste zorg”.
Dimence wordt daarom aanbevolen als beste aanbieder bij deze aandoeningen.
CZ hanteert een zogenaamd selectief inkoopbeleid. Dat houdt onder meer in dat ze geen zorg inkoopt als deze niet voldoet aan de indicatoren van CZ. Voor het inkoopbeleid 2016 zijn de prestaties van twee aandoeningen getoetst, namelijk ernstige eetstoornissen en ernstige persoonlijkheidsstoornissen binnen de productgroep > 3.000 minuten. De prestaties van Dimence zijn gewaardeerd op basis van kwaliteitsinformatie, wachttijdinformatie en patiëntervaringen.

Aanbevolen als beste aanbieder
CZ werkt met vier categorieën: Beste Zorg, Goede Zorg, Kan Beter en Voldoet Niet. Op basis van de gegevens die zijn doorgegeven aan CZ, is Dimence ingedeeld bij de categorie “Beste Zorg”. Dit betekent dat Dimence als voorkeursaanbieder bestempeld is. Oftewel: CZ beveelt Dimence aan als beste aanbieder op het gebied van eetstoornissen en persoonlijkheidsstoornissen.
Betrokken en deskundig
Mirjam Stender, manager deelmarkt Specialistische diagnostiek & behandeling, kan het succes wel verklaren. “Onze medewerkers zijn enorm betrokken, zeer deskundig en behandelen volgens de laatste internationale standaarden. Daarnaast betrekken we de patiënt en zijn naasten altijd bij de manier waarop we de behandeling vorm geven.”