Op 3 november 2017 ontving de zesde lichting Klinisch Informatici hun diploma aan de Technische Universiteit Eindhoven. De afgelopen twee jaar hebben deze trainees een uitgebreid opleidingsprogramma gevolgd aan de TU/e, en daarnaast intensief bijgedragen aan projecten rond informatie in zorginstellingen door heel Nederland. De bijdrage van de trainees loopt daarbij van een goede, wetenschappelijke en tegelijkertijd praktijkgerichte onderbouwing van de gemaakte keuzes, tot en met het implementeren van de gekozen oplossingen voor de zorgprofessionals en patiënten.

 

Met deze lichting zijn er inmiddels in totaal meer dan 50 gediplomeerden. Zij vormen de basis van een nieuwe beroepsgroep, die zichzelf meer en meer vorm aan het geven is. Ook in 2017 zijn er weer 13 nieuwe trainees begonnen.

 

Bij de start van opleiding lag de focus nog op informatie en informatiesystemen in ziekenhuizen. Vanwege de groei van de netwerkzorg in Nederland, zijn er inmiddels steeds meer andere zorginstellingen betrokken bij de projecten. Denk hierbij aan (bijvoorbeeld) VV&T instellingen, GGZ instellingen, regionale samenwerkingsverbanden en GGD’s. Meer en meer trainees voeren projecten uit binnen deze instellingen. Met deze verbreding, waarop ook het opleidingsprogramma is aangepast, dragen de trainees bij aan het verder mogelijk maken van deze netwerkzorg door heel Nederland.

Bron: TU/e