Siemens Healthineers heeft een nieuw PET/CT-systeem en softwareplatform gelanceerd: de Biograph Vision™. De Biograph Vision is voor ziekenhuizen ontworpen om de efficiency te verhogen, de kwaliteit van zorg te verbeteren en kosten te reduceren. Het PET/CT-systeem heeft de snelste time-of-flight (ToF) in de sector en verbetert dankzij nieuwe software features de kwaliteit van scanresultaten. Siemens Healthineers introduceert met het PET/CT-systeem een nieuwe precisiestandaard in de beeldvormende diagnostiek voor een snellere én nauwkeurigere diagnose bij patiënten.

 

Specificaties Biograph Vision
De Biograph Vision beschikt over innovatieve detectietechnologie. De PET-detectoren hebben kleinere kristallen (3,2×3,2 mm) dan eerdere systemen. Dit resulteert in beelden met een hogere spatiële resolutie en verbetert de detectie van afwijkingen. Professionals kunnen hierdoor een nóg nauwkeurigere diagnose stellen, waardoor de patiënt gerichter kan worden behandeld. Daarnaast heeft de Biograph Vision de snelste time-of-flight in de sector met een temporele resolutie van 249 picoseconden.

 

Bob Hoogenboom, productmanager bij Siemens Healthineers Nederland: “Met het grensverleggende Biograph Vision PET/CT-systeem helpen we ziekenhuizen en professionals met slimme én efficiënte processen rond de patiënt. Hiermee realiseren wij betere diagnostiek tegen lagere kosten. Met als allerbelangrijkste gevolg een betere kwaliteit van zorg. Het PET/CT-systeem gaat qua prestaties verder dan alles wat we ooit gebouwd hebben. We gaan structuren en processen zien die we voorheen nooit voor mogelijk hielden. Dankzij de ongekende snelle time-to-flight, de sterk verbeterde resolutie en een gevoeligheid die drie keer beter is dan huidige apparaten.”

 

Nieuw softwareplatform
Naast de introductie van het nieuwe systeem, lanceert Siemens Healthineers ook vier nieuwe software features voor een optimale prestatie van alle Biograph scansystemen.

  • De QualityGuard feature maakt zelfkalibratie voor het PET/CT-systeem mogelijk. Hierdoor kunnen professionals dagelijkse en wekelijkse kwaliteitscontrole uitvoeren buiten hun werktijden om. Dit bespaart dagelijks tot wel 30 minuten kostbare tijd. Voor deze zelfkalibratie momenten maakt het gebruik van een radioactieve bron voor de kwaliteitscontroles overbodig, waardoor professionals minder worden blootgesteld aan radioactieve straling.
  • De FlowMotion Multiparametric Suite is een volledig geautomatiseerde oplossing voor total body PET-scans. Met deze techniek wordt het celgedrag voor opname en verwerking van glucose weergegeven. Deze informatie is een aanvulling op de standaard statische PET-beeldvorming.
  • De OncoFreeze feature zorgt voor beelden zonder ademhalingsbewegingen. Voorheen waren professionals in staat om slechts een beperkte hoeveelheid informatie rondom de Thorax te gebruiken. Dankzij de nieuwe feature kunnen zij alle opgenomen informatie omtrent de ademhalingscyclus gebruiken, met een meer nauwkeurige diagnose als gevolg.
  • De CardioFreeze corrigeert de artefacten op scans die ontstaan door ademhalings- en hartbewegingen. Hartscans kunnen hierdoor volledig gereconstrueerd worden met alle beschikbare data, zonder veranderlijkheid door ademhalings- en hartbewegingen

Bron: Siemens Healthineers