Op donderdag 24 maart jl. heeft CEO Erwin Miedema van woonzorgorganisatie Domus Magnus de Haarlemse Ondernemers Prijs 2016 gewonnen.

Bij de derde editie van deze wedstrijd heeft de onafhankelijke jury Miedema als winnaar gekozen uit drie finalisten. In het juryrapport geven zij weer dat hij de meest inspirerende ondernemer van Haarlem is en een voorbeeld voor collega-ondernemers. Ook zien zij in hem een ambassadeur van Haarlem als vestigingsstad voor ondernemers en bedrijven, aangezien zowel het hoofdkantoor als één van de woonzorglocaties van dit bedrijf hier gevestigd zijn.

Dat hij elf jaar geleden in de traditionele woonzorg een nieuw model gelanceerd heeft waarbij wonen en zorg van elkaar gescheiden wordt, vindt de jury bewonderenswaardig. Zeker nu datzelfde model navolging krijgt door de overheid. “Bij deze ondernemer komen de ondernemerskwaliteiten die nodig zijn voor succesvol en onderscheidend ondernemerschap goed samen.” aldus de jury.

Aan het in ontvangst mogen nemen van deze erkenning is een kritisch selectieproces voorafgegaan. Uit ruim 50 kandidaten zijn de beste 16 aanmeldingen geselecteerd, welke tot zes genomineerden hebben geleid. Na een pitch voor de jury bleven er met Domus Magnus twee finalisten over: 3Sixtyfive (John Meulemans) en Uiltje Brewing Co (Robbert Uijleman) die het donderdagavond 24 maart in de finale tegen elkaar hebben opgenomen. Directeur Erwin Miedema: “Ik ben blij met deze prijs, zoals het een ondernemer betaamt, wil ik graag winnen zodra ik ergens aan deelneem.”

De Haarlemse Ondernemers Prijs is dé alomvattende ondernemersprijs van en voor ondernemend Haarlem. Maar liefst 40 partners uit het Haarlemse bedrijfsleven, netwerken, gemeente, media en onderwijs ondersteunen deze wedstrijd en prijs.

Voetnoot
Domus Magnus is een snelgroeiende woonzorgorganisatie in 2004 opgezet door Erwin Miedema. De organisatie biedt kwalitatief hoogstaande zorg op elf unieke locaties in Nederland, waaronder Hildebrand aan de Haarlemse Dreef. Daarnaast zijn vier nieuwe locaties in ontwikkeling die naar verwachting in 2017 de deuren zullen openen. In totaal heeft Domus Magnus 560 medewerkers in dienst. Op de kleinschalige locaties wonen ouderen in hun eigen appartement inclusief 24-uurs zorg, service en dienstverlening. Zo worden de maaltijden bereid door een chef-kok en is er een uitgebreid aanbod van culturele activiteiten waaronder het (klassieke) concert op alle locaties. De zorg wordt geleverd met eigen personeel, die dag en nacht voor de bewoners klaarstaan. Tevens zijn enkele appartementen ingericht als zorghotel, om te kunnen herstellen na een ziekenhuisopname of voor een tijdelijk verblijf.

________________________________________

Noot voor de redactie:

Bijgaande foto is rechtenvrij te plaatsen bij dit persbericht.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Penelope Falkenhagen, Marketing