Medicx.ai is in samenwerking met het Universitair Medisch Centrum Groningen en de Universiteit Twente (TechMed Center) een onderzoek gestart naar het perspectief van de Nederlandse zorgprofessional op de ontwikkeling van artificial intelligence (AI) in de zorg. Wat vindt u?  Waar denkt u dat AI de grootste impact zal hebben in de kliniek? In welke mate is uw organisatie bereid om datagedreven oplossingen te implementeren? Laat uw stem horen en ontvang na afloop het rapport: https://www.research.net/r/clinicaldata-survey

Artificial intelligence heeft in de afgelopen jaren zijn waarde bewezen in verschillende markten, van Netflix aanbevelingen op TV, tot de face unlock op je telefoon, en zelfrijdende auto’s. Dit soort slimme systemen, gemaakt met behulp van technieken als data science en machine learning, maken nu ook toetreding tot de gezondheidszorg.

Japan heeft recent aangekondigd in de komende vijf jaar tien nieuwe AI-ondersteunde ziekenhuizen te bouwen. Geoffrey Hinton, een bekende machine learning pionier, zei in 2016: “Het is vrij duidelijk dat we moeten stoppen met het opleiden van radiologen”. Hoe staat het met deze ontwikkelingen in Nederland? Is er genoeg ruimte om op het gebied van AI in de zorg te innoveren? Maar belangrijker nog, zitten we er eigenlijk wel op te wachten?

Dit onderzoek is ontwikkeld om inzichten te verwerven in de ontwikkeling en adoptie van artificiële intelligentie in de gezondheidszorg. “Naast vele mogelijkheden bestaan er ook zorgen omtrent de implementatie van AI-technologie in de zorg. Daarom zijn samenwerking en begrip cruciaal om AI op een goede manier te vereenzelvigen met de zorg”, aldus mede-initiatiefnemer Kicky van Leeuwen. Dit onderzoek, de Clinical Data Survey, is er om meer transparantie te krijgen betreffende de opinie van medewerkers van zorginstellingen: van zowel (potentiële) gebruikers als ontwikkelaars van data gedreven producten.

Bent u arts, verpleegkundige, onderzoeker, data expert, IT’er, beleidsmaker, manager, of ander type zorgprofessional? Dan nodigen we u van harte uit mee te doen aan de Clinical Data Survey 2019. De enquête duurt ongeveer 5 minuten om in te vullen en als u uw e-mailadres achterlaat, ontvangt u dit voorjaar automatisch het rapport in uw inbox. https://www.research.net/r/clinicaldata-survey