Drie vrouwen van het Radboudumc staan in de Top 10 Gezondheidszorg van Opzij. Angela Maas, Cathy van Beek en Didi Braat behoren volgens het maandblad tot de tien invloedrijkste vrouwen in de zorg.
Met de Top 100 Invloedrijkste Vrouwen wil Opzij het onderwerp topvrouwen blijvend op de agenda zetten.
Angela Maas, hoogleraar Cardiologie voor vrouwen, staat op de tweede plaats in de categorie Gezondheidszorg. Ze heeft hart- en vaatziekten bij vrouwen nu echt stevig op de kaart gekregen. Dat ging zeker niet vanzelf, vertelde ze tegen De Gelderlander. ‘Heb je háár weer met die vrouwen, kreeg ik dan te horen.’
Op plaats zes staat Cathy van Beek, lid van de Raad van Bestuur. Ze zit zich in om de patiënt centraal te stellen in het beleid. Zo heeft het Radboudumc nu een mantelzorgacademie. ‘We willen de mantelzorger helpen een betere balans te vinden’, aldus Cathy van Beek in BN/De Stem.
Op de achtste plaats staat Didi Braat, afdelingshoofd Verloskunde en Gynaecologie. Didi Braat in NRC: ‘Mijn vader vertelde ons dat je alles kunt bereiken als je maar je best doet en hard werkt. Dat is natuurlijk niet zo, maar dat gevoel heeft zich in me genesteld. Ik ben optimistisch, het glas is halfvol.’
Top 100 Invloedrijkste Vrouwen
De jaarlijkse Top 100 Invloedrijkste Vrouwen van Opzij komt als volgt tot stand: de redactie raadpleegt uitvoerig deskundigen uit de sectoren openbaar bestuur, politiek, bedrijfsleven, media & cultuur, ondernemers, onderwijs & wetenschap, toezichthouders, gezondheidszorg, goede doelen en justitie & openbare orde. Een deskundige jury stelt vervolgens een definitieve lijst samen.