Een zorgorganisatie kan behalve menselijk leed ook veel kosten voor zichzelf voorkomen door effectieve preventiemaatregelen.


Hoewel er effectieve valpreventieprogramma´s zijn, worden deze, veelal uit financiële overwegingen, niet altijd (optimaal) ingezet. Uit recent onderzoek is bekend dat valpartijen naast veel leed voor de cliënt ook veel extra kosten met zich mee brengen voor verpleeg- of verzorgingshuizen.
Zorgorganisatie Aafje, het Erasmus Medisch Centrum en VeiligheidNL hebben nu de Rekentool Valpreventie V&V ontwikkeld. Deze Rekentool geeft een gedetailleerd inzicht in de kosten van vallen en de potentiële besparingen voor uw organisatie bij de inzet van effectieve maatregelen. Deze gegevens bieden u belangrijke inzichten waarmee u weloverwogen keuzes voor valpreventie kunt maken.
Gratis masterclass
Bent u als manager of beleidsmaker werkzaam in een zorginstelling en geïnteresseerd in de financiële kant van valpreventie? Tijdens een gratis masterclass op dinsdag 26 januari 2016 wordt de Rekentool Valpreventie V&V toegelicht. Deelnemers kunnen direct ervaren hoe de Rekentool werkt.
Kijk voor meer informatie op www.veiligheid.nl/valpreventie en meld u direct aan, er is ruimte voor 60 deelnemers.
Bron ActiZ