Informatie- en data-analysebedrijf Elsevier heeft een online verzamelplaats voor actuele en betrouwbare medische informatie over COVID-19 in het leven geroepen. De verzamelplaats, Healthcare Hub genaamd, is  bedoeld voor medische professionals die patiënten met COVID-19 behandelen. Zij kunnen in de online omgeving onder meer terecht voor recente informatie over de verspreiding van het virus, testen, medicijnen, behandelplannen, uiteenlopende medische behandelingen en de meest recente publicaties door nationale volksgezondheidsinstanties en internationale organisaties als de WHO.

 

Medische professionals worden naast het grote aantal patiënten ook geconfronteerd met nieuwe en steeds veranderende informatie over het virus. Professionals kunnen daarom gebruikmaken van de in de Healthcare Hub beschikbare informatie. Die bestaat onder meer uit de werking van uiteenlopende medicijnen op met COVID-19 geïnfecteerde patiënten en de behandeling van – en communicatie met – patiënten in kritieke toestand. De Healthcare Hub bevat interessante praktische tips om verdere verspreiding van het virus te voorkomen. Met de gratis toegankelijke Healthcare Hub ondersteunt Elsevier professionals die zich bezighouden met het bestrijden van de door COVID-19 ontstane gezondheidscrisis.

 

De COVID-19 Healthcare Hub is gericht op diverse soorten medische professionals die patiënten met COVID-19 bijstaan en bevat bijvoorbeeld informatie voor medewerkers van Intensive Care-afdelingen, maar ook voor professionals die buiten het ziekenhuis opereren. Belangrijke informatie is zo overal en snel beschikbaar voor behandelend medici. Professionals hebben via het webadres elsevier.health toegang tot de Hub.

 

De COVID-19 Healthcare Hub is onderdeel van Elsevier’s bijdrage om onderzoekers en medici bij te staan gedurende de wereldwijde crisis. John Danaher, Global President Clinical Solutions bij Elsevier, licht toe: ‘Aangezien medici te maken hebben met grote aantallen patiënten, hebben gezondheidssystemen en zorgverleners dringend toegang nodig tot de meest recente evidence-based informatie. De Healthcare Hub is een hulpmiddel om de medische gemeenschap tijdens deze crisis te ondersteunen.’

 

Eerder opende Elsevier al het Novel Coronavirus Information Center, waarop recent en betrouwbaar wetenschappelijk onderzoek naar COVID-19 gratis wordt aangeboden. Dit informatiecentrum linkt naar ScienceDirect, een platform waar al zo’n 21.000 relevante wetenschappelijke artikelen over COVID-19, SARS en MERS te vinden zijn. Klik hier voor een overzicht van alle inspanningen van Elsevier op het gebied van COVID-19.

 

Over Elsevier

Elsevier is een wereldwijde aanbieder van data- en informatie-oplossingen. Elsevier helpt wetenschappers en clinici om innovatieve oplossingen te vinden, menselijke kennis te hervormen en ’s werelds meest prangende menselijke crises te bestrijden. Elsevier is al 140 jaar een samenwerkingspartner van de wetenschappelijke gemeenschap door wetenschappelijke kennis te cureren en verifiëren. Tegenwoordig past Elsevier haar expertise toe op een nieuwe generatie platforms. Elsevier levert digitale oplossingen en tools voor onderzoeksmanagement, R&D-prestaties, klinische en medische besluitvorming en beroepsonderwijs en opleidingen, waaronder ScienceDirect, Scopus, SciVal, ClinicalKey en Sherpath. Elsevier publiceert bovendien ruim 2.500 gedigitaliseerde tijdschriften, waaronder The Lancet en Cell, 39.000 e-books en diverse gerenommeerde naslagwerken, waaronder Gray’s Anatomy. Elsevier is onderdeel van RELX, een wereldwijde aanbieder van informatie en analytica voor zakelijke klanten.