Als het energiegebruik van een gebouw hoger is dan 25.000 m3 gas per jaar of 50.000 kWh per jaar, bent u volgens de Wet milieubeheer (Wm) verplicht energiebesparende maatregelen te nemen met een terugverdientijd van 5 jaar of minder. Door het uitvoeren van maatregelen uit de Erkende maatregelenlijsten (EML) kunt u voldoen aan deze verplichting. Het energieregistratie- en bewakingssysteem (EBS) of te wel energiemanagement, staat sinds 2018 in zes erkende maatregelenlijsten:

 

* Gezondheidszorg- en welzijnszorginstellingen;

* Kantoren;

* Onderwijsinstellingen;

* Sport en recreatie;

* Hotels en restaurants;

* Detailhandel.

Gebouwbeheer en energiemanagement in één

Het energieregistratie- en bewakingssysteem (EBS) van Kieback&Peter heet Qanteon. Kieback&Peter onderscheidt zich van andere merken, want Qanteon heeft twee functies in één: gebouwbeheer en energiemanagement. Uit oogpunt van bedieningsgemak is dit wel zo efficiënt. Daarbij heeft u op elke locatie – met een smartphone, tablet of pc – inzicht in de prestaties van de technische installaties. Daardoor is eenvoudig het besparingspotentieel te ontdekken, zijn installatie instellingen direct te realiseren en is het besparingseffect nadien te controleren.

Forse besparingen met energiemanagement

Met het Qanteon beheersysteem met energiemanagement realiseert u eenvoudig een blijvend lagere energierekening. Met weinig inspanningen zijn forse besparingen te realiseren. Bij ziekenhuizen ca. 25%, bij scholen ca. 21% en bij kantoren zelfs ca. 33%. Daardoor is de terugverdientijd van een energiemanagementsysteem gemiddeld slechts 1-2 jaar.

www.kieback-peter.nl

Bron: Kieback&Peter