Gidssystemen voor mensen met een visuele beperking worden doorgaans onderbroken bij de entree. De onderbreking vormt een barrière bij het vinden van de weg en het herkennen van kruispunten. Emco heeft daarom in samenwerking met Hoba Steel, producent van gidssystemen voor binnentoepassingen, een entreemat ontwikkeld met een geïntegreerd gidssysteem. Een primeur en exclusief van emco met de naam: SPIN® SAFE.

 

Met de nieuwe emco entreemat met geïntegreerd gidssysteem, kunnen gebouweigenaren nu anticiperen op het toenemende aantal mensen met een visuele beperking. Het gidssysteem bestaat uit robuuste roestvaststalen elementen met een esthetisch mooie vormgeving. Het grote vierkante element is uitgevoerd met noppen en fungeert als herkenning bij kruispunten. De tegels met een breedte van 122 of 300 mm, dienen als oriëntatie van de looprichting. Naast de duurzame eigenschappen van het materiaal roestvast staal, heeft dit materiaal een extra voordeel. Het is met gebruik van de blindengeleidestok goed hoorbaar en dus beter herkenbaar.

 

De inlagen van de entreemat zijn van slijtvaste, verrottingsvaste tapijtstroken (grove vezel) in de kleur antraciet of van gekarteld rubber in het zwart. De slipvastheid voldoet aan kenmerk R9 (rvs tegel), R11 (tapijtstrook inlage) en R9 (rubber inlage) conform DIN 51130. De entreemat is geschikt voor rolstoelen, kinderwagens en transportkarretjes.

 

Het gidssysteem emco SPIN® SAFE voldoet nagenoeg aan alle specificaties van DIN 32984, speciaal voor vloeraanduidingen in openbare ruimtes. Het gidssysteem ondersteunt taktiele, visuele en akoestische eigenschappen en zorgt voor een optimale overgang van buiten naar het gidssysteem in het gebouw. Het gidssysteem heeft zijn functie reeds bewezen in entrees van banken, ziekenhuizen en kantoren.

Bron: emco Benelux B.V.

Tel.: (073) 599 83 00

bouwtechniek@benelux.emco.de

www.emco-bau.com