Investeringsmaatschappij Fortino Capital maakt een investering bekend van 2,2 miljoen euro in Dobco Medical Systems, een Belgisch softwarebedrijf gespecialiseerd in online oplossingen voor medische beeldvorming. Fortino Capital zal het management van Dobco Medical Systems bijstaan in de verdere uitbouw van hun platform en in hun internationale expansie.

 

Stijgende vraag
Dobco streeft ernaar zijn platform en dienstverlening verder uit te breiden in zowel België als internationaal in Nederland, Noorwegen, Zwitserland, Frankrijk en Cyprus. Met Fortino als partner gaat de onderneming op zoek naar versterking van zijn commerciële team om de stijgende internationale vraag te beantwoorden.

Dobco Medical Systems is opgericht in 2011 en groeide snel uit tot de referentie voor online medische beeldvorming in de Benelux. De bekendste oplossing van Dobco, het PACSonWEB-platform, wordt gebruikt in 90 procent van de Vlaamse ziekenhuizen. PACSonWEB is een beveiligd cloudplatform dat zorgt voor een efficiënte uitwisseling van medische beelden en verslagen tussen alle betrokken partijen. Dobco helpt zo complexe processen binnen medische beeldvorming te vereenvoudigen en medische informatie sneller, meer accuraat en op een veilige manier aan artsen en patiënten aan te bieden.

 

Jan Bobbenie, CEO van Dobco Medical Systems: “Met Fortino Capital kunnen we bij Dobco Medical Systems de volgende stap zetten in onze groei en verder opschalen. Enerzijds door hun kennis van Software-as-a-Service en anderzijds dankzij hun ervaring om bedrijven internationaal op de kaart te zetten.”

Tiende software investering
Dobco Medical Systems realiseert een omzet van ongeveer drie miljoen euro met een team bestaande uit 24 man. Met deze investering bevestigt Fortino Capital zijn rol om bedrijven die succesvol zijn in hun thuismarkt, zoals Dobco Medical Systems, te voorzien van de nodige middelen om internationaal te kunnen doorgroeien. Deze venture capital investering is de tiende software investering in het portfolio van Fortino Capital.

 

Matthias Vandepitte, Partner bij Fortino Capital, licht de investering toe: “Wij zijn onder de indruk van de expertise die aanwezig is binnen Dobco Medical Systems. Hun commerciële tractie bevestigt de toegevoegde waarde voor hun klanten, alsook het potentieel voor verdere internationale groei. Wij zijn dan ook enthousiast om samen met het Dobco team dit groeiverhaal te vervolgen.”

Bron: Fortino Capital