Foto: Getinge.

Getinge kondigt een samenwerkingsverband met Medtronic aan, dat onlangs de CE-markering heeft gekregen voor de Radiant™ covered stent, de eerste covered stent die is geïndiceerd voor een chimney-EVAR (ChEVAR), een endovasculaire behandeling van een aneurysma.

De Radiant covered stent is gelijk aan de Advanta V12 balloon-expandable covered stent en wordt geproduceerd door Getinge en gedistribueerd door Medtronic. Het aanbod van Medtronic omvat acht maten van het Getinge (Atrium Medical) stentportfolio en brengt deze naar een hoger niveau met robuust, klinisch bewijs ter ondersteuning van de CE-markering. De Radiant covered stent is de enige stent ter wereld met een indicatie voor een chimney-EVAR (ChEVAR).

Oplossing voor complexe operatie

Het bedrijf koos ervoor om met Getinge samen te werken vanwege de bewezen en betrouwbare klinische prestaties van de Advanta V12 stent. “Deze belangrijke samenwerking biedt clinici een pakketoplossing voor complexe aortareparatie”, zegt Patty Burns, Senior Director Global Marketing and Product Management, Vascular Systems bij Getinge. “Getinge heeft geïnvesteerd in het verdubbelen van de productiecapaciteit van onze stents, om al onze wereldwijde klanten te voorzien van de producten die nodig zijn om hun patiënten te behandelen.”

Vanaf november verkrijgbaar

Getinge zal de Radiant covered stent voor Medtronic produceren vanaf het vierde kwartaal van 2022. Volgens Medtronic zal de stent in november 2022 verkrijgbaar zijn in West-Europa, gevolgd door andere regio’s die de CE-markering erkennen in 2023.

Bron: Persbericht