Prof.dr. R.J.M. Klautz (1963), cardiothoracaal chirurg, is benoemd tot lid van de raad van toezicht van het Westfriesgasthuis.

Robert Klautz krijgt binnen de raad van toezicht het aandachtsgebied kwaliteit en veiligheid & medisch specialistische zorg. Hij vervult hiermee een vacature die binnen de raad was ontstaan.

Robert Klautz is in het dagelijks leven als cardiothoracaal chirurg en hoofd van de afdeling thoraxchirurgie werkzaam in het Leids Universitair Medisch Centrum. Hij beschikt over bestuurlijke ervaring, onder andere als voorzitter van het Concilium en diverse andere commissies van de Nederlandse Vereniging voor Thoraxchirurgie en als lid van het bestuur van de Europese Vereniging voor Cardiothoracale Chirurgie (EACTS). Tevens beschikt hij over toezichthoudende ervaring, onder andere als lid van de raad van toezicht van BisLife en het National Cardiovascular Data Registry (NCDR).

Voorzitter van de raad van toezicht Roy Lantain: “Met de komst van Robert Klautz hebben we deskundigheid op het gebied van kwaliteit en veiligheid van de medische zorg weer verankerd in de raad van toezicht van het Westfriesgasthuis. Daar zijn we blij mee.”

Bron: Westfriesgasthuis