Op het jaarlijkse congres van de Dutch Society for Simulation in Healthcare ontving de Hartklepgame een 3 sterren kwalificatie.

Daarmee wordt deze geaccrediteerde e-learning voor huisartsen erkent als een zeer valide serious game, die voldoet aan de kwaliteitseisen gesteld door de DSSH. Voorzitter van de kwalificatiecommissie is prof.dr. Mary Dankbaar, program manager e-learning at the Erasmus University Medical Center.

 

De hartklepgame is sinds augustus 2018 geaccrediteerd als een waardevolle en effectieve nascholing voor huisartsen en verpleegkundig specialisten. Het is een objectieve training die gebruik maakt van nieuwe technologie, psychologie en gamification. Cardiologen dr. R. van den Brink en dr. J. Wittekoek ontwikkelden de content, het gaming concept is van Public Eyes en Add App.
Al meer dan 1.200 artsen en verpleegkundig specialisten speelden de game met succes en behaalden hun accreditatiepunt. Uit de evaluatie is gebleken dat vooral het onderdeel auscultatie skills hoog gewaardeerd wordt. Het overgrote deel van de spelers geeft aan daarna beter in staat te zijn de patiënt met een hartruis wel of niet door te verwijzen.
De game is mogelijk gemaakt met een grant van Edwards Lifesciences.