Het Havenziekenhuis heeft als eerste ziekenhuis in Nederland het Green Key duurzaamheidscertificaat in ontvangst genomen.

 Green Key is een internationaal keurmerk voor duurzame bedrijven die er alles aan doen om het milieu te sparen, zonder dat gasten inleveren op comfort en kwaliteit. Voor de grand cafés op de verpleegafdelingen en voor Brasserie Aan de Maas krijgt het ziekenhuis de classificering ‘zilver’.

In het Havenziekenhuis draait het om goede zorg mét persoonlijke aandacht. De medewerkers bieden patiënten niet alleen goede medische zorg, maar het ziekenhuis heeft ook aandacht voor haar effecten op het milieu. Zo hebben patiënten sinds dit jaar de keuze uit stoommaaltijden en is het restafval van de maaltijden daardoor met 13% afgenomen. Ook is er een ruime keuze uit meer gezonde producten en worden steeds meer producten ingekocht bij lokale leveranciers waaronder Rotterzwam en Rechtstreex. Daarnaast wordt er in het ziekenhuis gebruik gemaakt van duurzame verlichting, eco schoonmaakmiddelen, waterbespaarders op de kranen, minder verpakkingsmaterialen en wordt het afval gescheiden.

Trots
Kevin Kap, teamleider Hotelmatige Dienstverlening van het Havenziekenhuis is trots op het keurmerk: “De manier waarop het Green Key keurmerk duurzaamheid benadert vanuit de gast, sluit heel goed aan bij de manier waarop het Havenziekenhuis zorg wil aanbieden: goede zorg mét persoonlijke aandacht. Green Key heeft ons geholpen nòg een stap verder te denken in onze aandacht voor duurzame voeding en gastgerichtheid. Wij vertellen graag over de herkomst en kwaliteit van onze producten, waarbij we het milieu zo min mogelijk belasten. Wij zijn er trots op dat we voor onze dienstverlening het zilveren certificaat hebben ontvangen.”

Foto bijschrift: Saskia Baas, directeur Havenziekenhuis, neemt het zilveren Green Key certificaat in ontvangst van Derk-Jan Verstand, voorzitter Green Key. In bijzijn van Ron van der Pluym, hoofd Facilitair Bedrijf, en Kevin Kap, teamleider Hotelmatige Dienstverlening.

Bron: Havenziekenhuis