Geneeskundestudenten gaan wereldwijd mensen interviewen over wat gezondheid voor hen betekent. Ze geven daarbij een kartonnen kubus door met instructies die de discussie hierover moet stimuleren.

Betekenis
Het gaat om derdejaarsstudenten die in het najaar zes weken naar het buitenland gaan voor hun minor Global Health of minor Biomedical Research. Zij gaan een internationale enquête doen over de betekenis die mensen wereldwijd geven aan gezondheid. De studenten geven aan drie mensen in het land waar ze hun minor doen een kubus en stellen de vraag: ‘Wat betekent gezondheid voor jou?’

Internationaal
“Eigenlijk hebben we het idee van de Facebook-pagina Humans of New York, waar willeurige New Yorkers worden geïnterviewd”, zegt dr. Jan Nouwen,coördinator van de minor Global Health. “We hebben nagedacht over hoe we dit concept konden inzetten om duidelijk te maken hoe internationaal verbonden gezondheid eigenlijk is.” Het project ‘Humans of Global Health’ is onderdeel van de viering van 50 jaar Medische Faculteit Rotterdam.

Interessant
Sanne Wesselius is een van de studenten die meedoet. Zij doet haar minor in Zuid-Afrika. “Ik denk dat we bijzondere reacties gaan krijgen. Het zou mij bijvoorbeeld helemaal niet verbazen als mensen in Zuid-Afrika een ander beeld hebben van wat gezondheid is. Misschien interpreteren zij de vraag wel heel anders dan ik dat doe. Dat kan interessante antwoorden opleveren.”

Nouwen verwacht dat de eerste interviews in oktober op de speciale Facebook-pagina gepost zullen worden.

Bron: Erasmus MC