Heijmans en bouwbedrijf Pennings gaan de oude polikliniek van het Groot Ziekengasthuis in ‘s-Hertogenbosch restaureren en verbouwen. In het rijksmonument, dat onderdeel is van het nieuwe Gasthuiskwartier, worden 38 luxe zorgappartementen gerealiseerd. Woonzorgorganisatie Domus Magnus kan begin 2018 haar eerste bewoners verwelkomen in ‘De Boschstede’.

De bouwcombinatie zal onder anderen de monumentale plafonds restaureren en een kopie van de originele trap plaatsen in de centrale hal van de oude polikliniek. Ook worden buitengevels en kozijnen gerestaureerd en waar nodig vernieuwd. De bedrijven zullen de oude polikliniek opnieuw indelen, zodat er plaats komt voor de 38 woonzorgappartementen. Ieder appartement heeft een woonkamer, ruime slaapkamer, keuken en badkamer. De grootte van de appartementen varieert tussen de 40 en 130 m2.

Domus Magnus
Domus Magnus, de opdrachtgever van het project, is een landelijke woonzorgorganisatie met elf vestigingen in Nederland en vijf nieuwe locaties in ontwikkeling. Zij bieden een integraal pakket van wonen, dienstverlening en zorg in een exclusieve woonomgeving. Het streven is dat ouderen kunnen blijven leven en wonen zoals zij dat gewend zijn, ook wanneer zij zorgbehoevend worden. De oude polikliniek past gezien haar uitstraling en locatie perfect binnen de doelstellingen van Domus Magnus.

Restauratie ervaring
Heijmans heeft al meer dan 40 jaar ervaring in het restaureren van monumentale vestingwerken en industrieel erfgoed (https://www.heijmans.nl/nl/activiteiten/restauratiewerken/ De onlangs verworven restauratie-opgave ‘Ravelijn op den Zoom’  in Bergen op Zoom, is hier een mooi voorbeeld van, evenals het Belgenmonument in Amersfoort dat vorig jaar werd gerestaureerd.