Heijmans gaat in bouwteam de polikliniek, het Voetenplein (horeca en winkels) en collegezaal 10 van het AMC moderniseren.

De opdracht komt voort uit een raamovereenkomst met het AMC, waarbij Heijmans eerder al kleine verbouwingen en renovaties uitvoerde en de entree van de ambulancepost vernieuwde. De verbouwing van de polikliniek en de collegezaal moet in oktober al gereed zijn. Heijmans is verantwoordelijk voor alle bouwkundige aanpassingen.
Polikliniek
De verbouwing van de polikliniek start op de eerste verdieping. Alle bouwkundige zaken zoals de wanden, plafonds en vloeren worden vernieuwd. Na de eerste verdieping volgen de tweede en derde verdieping. De verbouwing wordt gebruikt als proeftuin voor het AMC. Het niveau en de wijze van moderniseren wordt later verder uitgerold in de rest van het ziekenhuis. Tijdens de verbouwing blijft de polikliniek gewoon operationeel.
Restaurant / Voetenplein
Het Voetenplein, het centrale plein in het AMC, dankt zijn naam aan de enorme foto’s van voeten die rondom de ruimte hangen. Rond het plein zijn diverse winkels en horeca gevestigd. Het restaurant / voetenplein heeft momenteel een jaren ’60 uitstralingen en wordt volledig gemoderniseerd. Het upgraden van het restaurant / voetenplein zal tot begin 2016 duren.
Naast de uitvoering treedt Heijmans ook op als adviseur voor het AMC in de voorbereiding. Heijmans adviseert over de fasering, het uitvoeringsproces en denkt mee over de gewenste architectonische uitstraling. Omdat het ziekenhuis tijdens de verbouwing operationeel blijft heeft minimale overlast voor het medisch personeel en de patiënten de hoogste prioriteit.