Hotel Management School Maastricht en HEVO bundelen hun krachten. Door samenwerking en het combineren van de jarenlange kennis op het gebied van mensgerichte gastvrijheid en ontwikkelingen in het zorgvastgoed is HMSM/HEVO in staat zorginstellingen toekomstbestendig te maken vanuit organisatorisch- en vastgoedperspectief.

Mensgerichte gastvrijheid in de zorg

De wereld van zorginstellingen verandert in hoog tempo. Een belangrijke vraag hierbij is hoe je woon-/ zorgconcepten kunt ontwikkelen waarin een positieve beleving van de klant/bewoner of patiënt het doel en vertrekpunt vormt. Met het juiste gastvrijheidsconcept maken organisaties het positieve verschil voor hun klanten, bezoekers, patiënten en medewerkers en leidinggevenden. “Door het combineren van de kennis van HEVO op het gebied van zorgvastgoed met de kennis van de gerenommeerde Hotel Management School Maastricht, zijn we in staat zorgorganisaties integraal te adviseren op dit terrein”, aldus René Lolkema, senior adviseur HEVO. Maarten Bos, hospitality consultant van de hotelschool, geeft aan: “Steeds vaker merken we bij het ontwikkelen en vormgeven van gastvrijheid dat vastgoed een bepalende factor is voor de mogelijkheden in de organisatie. Het gebouw vormt een belangrijk kader waarbinnen de gastvrijheid wordt vormgegeven en zowel de cliënt/patiënt als de professionals betrekken dit gebouw als fysieke omgeving van de gastvrijheidsbeleving. In deze samenwerking kan HMSM/HEVO adviseren en inzicht geven in de consequenties van hospitality denken in onder meer keuzes in vastgoed, bedrijfsprocessen en het handelen van mensen”.

Samenwerking al in praktijk

HMSM/HEVO heeft een product ontwikkeld waarbij op verschillende momenten in de initiatief-, ontwikkelings- en exploitatiefase van vastgoed het thema hospitality integraal tegen het licht wordt gehouden. HMSM/HEVO start de samenwerking met twee projecten waarbij een ouderenzorginstelling en een organisatie, die een gezondheidscentrum herontwikkelt, worden geadviseerd op dit terrein.

Meer over Hotel Management School Maastricht

Hotel Management School Maastricht is een topopleiding binnen Zuyd Hogeschool op het gebied van hotelmanagement, gastronomie en gastvrijheid met een opleidingsprogramma op Bachelor- en Master-niveau. De school staat wereldwijd hoog aangeschreven en trekt naast vele Nederlandse studenten ook een toenemende stroom internationale studenten aan. Jaarlijks stromen ca 280 jonge professionals uit naar het bedrijfsleven in binnen- en buitenland. Hospitality Consultancy is onderdeel van HMSM en bestaat uit een groep professionele consultants op het gebied van gastvrijheidsontwikkeling in tal van sectoren waaronder zorg, retail en dienstverlening.

 

Meer over HEVO

HEVO ’s-Hertogenbosch is een actieve speler in vastgoed- en projectontwikkeling voor onder meer de zorg, het onderwijs, sport en cultuur, gemeenten en het bedrijfsleven. Met risicodragend projectmanagement garandeert HEVO optimale waarde binnen budgettaire kaders voor de gehele levensduur van een gebouw. Met advies- en bouwmanagement ondersteunt HEVO haar opdrachtgevers in duurzame huisvesting. Met risicodragend Projectmanagement wordt zekerheid op prijs, planning én kwaliteit gegeven. HEVO biedt concrete inzichten om verder te komen in strategische huisvestings- of ontwikkelprocessen en is sterk in onderzoek financiële haalbaarheid, organisatie & adviesmanagement, projectmanagement, etc.

 

Meer dan persoonlijke en gastvrije zorg

Bij hospitality gaat het volgens HMSM/ HEVO om meer dan persoonlijke en gastvrije zorg. Beleving heeft toegevoegde waarde en dat leidt tot daadwerkelijk onderscheidend vermogen. Cliënten kiezen niet alleen voor een mooi gebouw. Juist de organisatie van het wonen en van de zorg zijn essentieel voor tevreden bewoners en gebruikers.

 

We maken de wereld graag meer mensgericht. Daarom hebben wij het over ‘mensgerichte gastvrijheid’ of ‘hospitality with a human touch’. We delen graag onze kennis, ervaring, energie en waarden.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met René Lolkema (rene.lolkema@hevo.nl) en met Maarten Bos (maarten.bos@zuyd.nl)