19 excellente wetenschappers en hun onderzoeksgroepen sluiten zich per 2019 aan bij Oncode Institute. Hiermee groeit het kankeronderzoeksinstituut naar 62 onderzoeksgroepen verdeeld over 12 academische instellingen door heel Nederland. Met deze uitbreiding verwelkomt Oncode in totaal vier nieuwe instituten: Amsterdam UMC – locatie VUMC, Universiteit Leiden, UMC Groningen en Sanquin.

 

De 19 nieuwe Oncode Investigators zijn in twee open competities geselecteerd. Beide calls waren zeer competitief met meer dan 160 aanmeldingen in totaal. In de laatste call zijn 5 junior onderzoekers en 7 senior onderzoekers aangesteld. Met de nieuwe onderzoekers aan boord is Oncode op volle sterkte met ruim 800 fundamentele kankeronderzoekers in totaal. Eerder in december werden 7 Junior Investigatorstoegevoegd aan het Oncode team.

 

Prof. Geert Kops, Wetenschappelijk Directeur van Oncode Institute, zegt: “We zijn er trots op dat het team nu compleet is. Nu het team op volle sterkte is, kunnen we fundamentele kennis over de moleculaire biologie van kanker een stap verder brengen. Met name op het gebied van tumorimmunologie en medische chemie hebben we aanvullende expertise in huis. Bovendien zijn er nu vier arts-onderzoekers aan boord, waarmee we ook de band met de kliniek versterken.”

 

De nieuwe onderzoekers zijn geselecteerd aan de hand van een zorgvuldige en openbare selectieprocedure. De selectiecommissie bestond uit 8 Oncode onderzoekers, aangevuld met 5 binnen- en buitenlandse experts en met input van de International Advisory Board van Oncode. Prof.dr. Robert Benezra (Memorial Sloan Kettering Cancer Centre, USA) die als externe expert bij de selectie betrokken was, zegt: “Wij waren onder de indruk van de hoge kwaliteit van alle kandidaten. Met de uiteindelijke selectie van onderzoekers verstevigt Oncode haar positie als toonaangevend fundamenteel oncologisch onderzoeksinstituut in Nederland.”

 

Lees in de bijlage meer over de onderzoeksfocus van de nieuw aangestelde Oncode Investigators.

Bijlage persbericht – Overview selected candidates Oncode Institute.pdf
119.5 KB