Zaterdag 28 november organiseert Stichting Human Concern, Centrum voor eetstoornissen, de eerste editie van de Eetstoornis Bewust Zijn Dag 2015 (EBZ).
De dag is bedoeld voor mensen met een eetstoornis en hun naastbetrokkenen.
Het thema van deze dag is ‘De wanHOOP nabij’. Op deze dag wil de stichting mensen met een eetstoornis de boodschap meegeven dat herstellen van een eetstoornis mogelijk is. Door inzicht te krijgen en vervolgens te werken aan de oorzaken van hun eetstoornis leren cliënten wie ze zijn, hoe ze trouw aan zichzelf kunnen blijven en hun eigen leven vorm kunnen geven.
Programma
Diverse GGZ-professionals op het gebied van eetstoornissen spreken tijdens de EBZ-Dag 2015. Daarnaast kunnen bezoekers workshops volgen die begrip en inzicht geven of juist ervaringen delen. Er is een kunstexpositie waar cliënten hun eetstoornis hebben uitgebeeld, een theatervoorstelling en een optreden van zangeres Michelle Courtens. Aan het einde van de dag interviewt dagvoorzitter en ervaringsprofessional (GGZ-professional die zelf een eetstoornis heeft overwonnen) Helena Zorge de ervaringsdeskundige GTST-actrice Marly van der Velden. Meer informatie over het programma is te vinden op de website: http://ebzdag2015.humanconcern.nl/programma
Aanmelden en accreditatie
De EBZ-Dag 2015 vindt plaats op zaterdag 28 november in Theater de Meervaart, Meer en Vaart 300, 1068 LE te Amsterdam. Inschrijven kan via http://ebzdag2015.humanconcern.nl/inschrijven. Toegangsprijs tot 1 november is € 20,-. Wie zich na 1 november inschrijft betaalt € 25,-. De toegang is inclusief lunch.