In 2018 bestond IAA Architecten, regelmatig actief voor de zorgsector 50 jaar. IAA vierde dat met vele van de klanten en relaties in de prachtige ambiance van de Grote Kerk en de Jacobuskerk in Enschede, op 17 november. In die 50 jaar hebben meerdere generaties architecten leidinggegeven aan het bureau en zo mede vormgegeven aan onze leefomgeving. IAA Architecten is trots en blij te kunnen melden dat de volgende generatie toetreedt tot de aandeelhouders van IAA Architecten.

Henk Gersen (partner architect) en Erik Workel (partner architect) blijven actief als partner.

Theo de Bruijn was al aandeelhouder van IAA Stedenbouw en Landschap en treedt nu toe tot IAA Architecten. Daarnaast blijft hij als lector duurzaamheid verbonden aan de Hogeschool Saxion.

Paul de Brie is bedrijfseconoom en registercontroller en treedt toe als partner en manager finance.

Marko Matic is architect en treedt toe als partner architect met als aandachtsgebieden zorg, onderwijs en speciale projecten.

Jeroen Nijmeijer is bouwkundige/projectmanager en treedt toe als partner engineering. Deze nieuwe tak begeleidt en werkt ontwerpen uit van IAA Architecten zelf, en nu ook voor opdrachtgevers: bouwmanagement, engineering, directievoering en toezicht.

Peter Roelvink is architect en treedt toe als partner architect. Zijn focus ligt op duurzame architectuur vooral op de Duitse markt.

Henk en Theo vormen samen met Paul het dagelijks bestuur van IAA Architecten.

Tegelijk heeft Marieke Blanken, na bijna 22 jaar werkzaam te zijn geweest bij IAA Architecten, besloten om een sabbatical te nemen en daarna een andere uitdaging aan te gaan.

Ook Harry Abels is uitgetreden. Zoals hij tijdens het jubileumfeest vorig jaar al aangaf, gaat hij voor het laatste deel van zijn carrière terug naar de basis van het vak, in een eigen bureau. Harry is van onschatbare waarde geweest in het vestigen en vasthouden van de naam van IAA Architecten. IAA en Abels & Partners blijven in deze nieuwe constellatie samen aan verschillende projecten werken.

Creatieve professionals voor een duurzame leefomgeving

De wereld om ons heen wordt steeds complexer. Dat geldt ook voor ontwerpopgaven. IAA Architecten staat voor een integrale aanpak waarmee ze klanten zo maximaal mogelijk ondersteunen in hun ambities, en zoveel mogelijk ontzorgen. Ook pionieren ze in co-creatie met anderen aan innovatieve methodieken en technieken.

Op de foto v.l.n.r.: Peter Roelvink, Jeroen Nijmeijer, Theo de Bruijn, Erik Workel, Paul de Brie, Marko Matic en Henk Gersen