Douwe Kiestra, voorzitter van de IFHE (International Federation of Hospital Engineering) en vicevoorzitter van de Nederlandse vereniging NVTG (Nederlandse Vereniging voor Technologie in de Gezondheidszorg) is één van de tien winnaars in de categorie (Sustainability) duurzaamheid van de 2017 “100 meest invloedrijke mensen in de gezondheidszorg” award wereldwijd.

Naast de IFHE-vertegenwoordiger zijn de andere winnaars in deze categorie:
Ahmed Idhammad (Hoofd duurzame ontwikkeling, Mohammed VI University Hospital of Marrakesh, Morocco), Gustav Eriksson (Hoofd milieuafdeling, Karolinska University Hospital, Sweden), Sonia Roschnik (Adviseur duurzame gezondheid, Voormalig hoofd van de eenheid aan de NHS England SDU, United Kingdom) en Scott Slotterback, Beleidsdirecteur voor Global Green and Healthy Hospitals (GGHH). Tenslotte, Jon Utech, (Directeur van het Bureau voor een gezond milieu bij de Cleveland Clinic, USA), a member of GGHH’s partnerprogramma Practice Greenhealth ook winnaar is van de Award.

De commissie van de “100 meest invloedrijke mensen in Healthcare Award”  eert individuen in de gezondheidszorg welke door hun collega’s en de Senior redacteuren van Grupo Midia, het Healthcare Management Magazine, worden gezien als de meest invloedrijke personen in de gezondheidszorg-industrie wereldwijd, in termen van leiderschap en impact. De prijsuitreiking vond plaats tijdens de medica in Düsseldorf, Duitsland. De 10 Award winnaars, in elke categorie, hebben allen een gelijkwaardige erkenning en onderscheiding ontvangen tijdens de ceremonie en krijgen daarnaast een vermelding in het Healthcare Management International Magazine.

Als Voorzitter, leidt Douwe Kiestra het IFHE-netwerk en speelt hij het laatste jaar een centrale rol in de opbouw van en het verder uitbreiden van dit wereldwijde engineeringsnetwerk. Met als belangrijkste slogan “kennis delen voor een betere gezondheidszorg wereldwijd”

De IFHE is een non-profit, niet-gouvernementele organisatie opgericht in 1970 welke professionele nationale engineeringsorganisaties in de gezondheidszorg, zoals de NVTG, de gelegenheid biedt om deel te nemen in een wereldwijde federatie. Het doel van de IFHE is het aanmoedigen en vereenvoudigen van de uitwisseling van informatie en ervaring op het brede gebied van ziekenhuizen en de gezondheidszorg facility design, bouw, engineering, inbedrijfstelling, onderhoud en vastgoedbeheer. Inmiddels zijn meer dan 50 landen, verdeelt over alle wereldcontinenten, lid van de IFHE.

Winnaars duurzaamheidscategorie (Sustainability):

  • Scott Slotterback Policy Director, Global Green and Healthy Hospitals, HCWH
  • Ahmed Idhammad, Head of Sustainable Development, Mohammed VI University Hospital of Marrakesh
  • Gustav Eriksson, Head of Environmental Department at Karolinska University Hospital, Sweden
  • Sonia Roschnik, Sustainable Health Advisor, Previous Head of Unit to the NHS England SDU
  • Douwe Kiestra, President, International Federation of Hospital Engineering (IFHE)
  • Jon Utech, Director of the Office for a Healthy Environment at the Cleveland Clinic
  • Gail Vittori, LEED Fellow, Co-director of Center for Maximum Potential Building Systems
  • Erol Odabasi, Global Director of Sustainability, Johnson & Johnson, USA
  • Michael G. Vale, Executive Vice President, Health Care Business Group, 3M
  • Kevin Krueger, Procurement & Sustainability Manager at St. Jude Children’s Research Hospital

Bron: NVTG