iHealth Andon Group neemt eDevice over voor een overeengekomen prijs van EUR 93.88 mio.

Geconnecteerde zorg is een domein dat heel snel evolueert en de komende jaren nog heel wat ontwikkelingen zal laten zien. Met geconnecteerde zorg kunnen individuen en zorgverstrekkers gezondheidsproblemen identificeren voor ze gevaarlijk worden voor het individu, een kostenpost worden voor het gezondheidszorgsysteem of een last worden voor de werkgever. Geconnecteerde zorg kan patiënten empoweren, de naleving van hun behandeling verbeteren, mogelijkheden bieden om een zorgplan aan te passen, medicatie bij te stellen, zorgverstrekkers in te lichten, heropnames in het ziekenhuis te beperken en patiënten en hun families een aangenamer leven te bezorgen.

eDevice, met zijn hoofdkwartier in het Franse Bordeaux, is een van de leiders op de markt van de geconnecteerde zorg. Andere marktleiders doen al 15 jaar een beroep op eDevice voor oplossingen die medische gegevens veilig transporteren tussen hun patiënten en hun systemen. Honderdduizenden patiënten zijn momenteel al geconnecteerd door de eDevice-technologie en -oplossingen. Met een indrukwekkend parcours van 10 opeenvolgende jaren van hoge omzet en winstgroei, aangevuld met de meest prestigieuze referenties in de wereld van de gezondheidszorg, kan eDevice zich terecht het Europese ‘succesverhaal’ van de geconnecteerde zorg noemen.

iHealth, met zijn hoofdkwartier in Mountain View, Californië, is het eerste merk dat een bloeddrukmonitor uitbracht die geconnecteerd is met iOS en werd een leider in zijn vakgebied door een volledig gezondheidszorgs- en welzijnsgamma aan te bieden in de geconnecteerde zorgmarkt voor consumenten. Zijn producten werden bekroond met de Red Dot Design, iF Design en CES Innovation awards. Ze worden wereldwijd verdeeld via betrouwbare retailkanalen en bieden mensen de mogelijkheid hun gezondheid en welzijn zelf te beheren en de monitoring te ondersteunen voor een continu zorgtraject. Door de vergrijzende bevolking, de toenemende gezondheidszorgkosten en de ontwikkeling van chronische ziektes wordt verwacht dat de markt van mobiele gezondheidsoplossingen exponentieel zal groeien de komende jaren, met onder meer geconnecteerde toestellen (bloeddrukmonitor, glucosemeter, pulsoxymeter), apps (gewichtsverlies, vrouwelijke gezondheid, persoonlijke gezondheidsregistratie & medicatie) en diensten (monitoren op afstand, raadpleging, preventie). Overeenkomstig Markets&Markets zal deze markt tegen 2020 $ 59,15 mia waard zijn en groeien met een CAGR (jaarlijkse groei) van 33,4%.

Bron: PR Newswire